Etsi

Emergency banner

Grow Up kasvukilpailu starttasi tanssien

Historiansa neljäs Grow Up kasvukilpailu aloitettiin innostavilla yrittäjätarinoilla. Ilmoittautuminen tämän vuoden kasvukilpailuun on meneillään.

Kasvukilpailun starttitilaisuus aloitettiin tänä vuonna esimerkillisillä ja rehellisillä yritystarinoilla, joista mieleenpainuvin oli raumalaisten konepajasiskosten Niina Pekosen ja Noora Pylkkäsen tarina. Tytöt ottivat parikymppisinä haltuun konepaja HallaWorks Oy:n 2008 isän menehdyttyä äkillisesti. Konepajasiskokset kertoivat rehellinen tarina kasvusta, onnistumisineen ja epäonnistumisineen. Toiminnan ohjenuorana on ollut periksiantamattomuus ja päättäväisyys, jolla on päästy ohi myös vastoinkäymisistä ja saatu potkua mm. organisaation selkeyttämiseen. -Me halutaan näyttää, että alihankinnallakin voi pärjätä, tytöt totesivat. Yrityksen toiminnan tärkeänä tukijalkana toimii keväällä perustettu hallitus.

Viimevuotisen kilpailun voittaneen Memorial Oy:n vuosi on ollut kiireinen. - Vientitoiminnan aloittaminen on alkamassa ja suunnitelmissa on kasvattaa vientiä useampaan maahan, yrittäjät Jere-Miikka Myllymäki kertoi. Kilpailusta saaduilla eväillä on päästy pitkä matka eteenpäin ja sparraajilta saatuja ideoita on jalostettu ja toteutettukin.

Revolverihaastatteluun kutsuttiin nuoret paikalliset yrittäjät Joni Nelimarkka ja Iiro Takala, joita yhdistää hinku tehdä kauppaa. - Oma ala löytyi jo varhaisessa vaiheessa. Kaupanteko käy meiltä luonnostaan, miehet totesivat. Yritystoiminnan kasvattaminen vaatii kärsivällisyyttä ja taitoa nähdä vastoinkäymisten yli, ratkaista ongelmat ja uskallusta tehdä asioita vähän toisella tavalla. Näillä ajatuksilla yrittäjät katsovat tulevaisuuteen.

Tutustu ja ilmoittaudu www.kasvukilpailu.fi