Etsi

Emergency banner

Laki

Liikennekaari etenee - kilpailun tasapuolisuus turvataan

On hyvä, että hallitus pääsi yhteisymmärrykseen liikennekaaresta. Liikenteen palveluita päästään kehittämään. Lainsäädäntöä kevennetään merkittävästi. Samalla säilytetään alan toimintapuitteet kohtuullisina myös nykyisten yrittäjien kannalta.

Hallitus kertoi eilen liikennekaaren valmistelussa saavutetusta sovusta. Hallitus ilmoitti luopuneensa valmistelussa aiemmin mukana olleesta esityksestä, jonka mukaan alle 10 000 euron määräisen toiminnan harjoittamiseen ei olisi tarvittu lupaa. Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien antamissa kommenteissa liikennekaarta koskien keskeistä oli juuri tuo 10 000 euron luparaja, joka olisi vaikuttanut olennaisesti alueemme ammattiliikenteen toimintaedellytyksiin kertoo toimitusjohtaja Minna Sillanpää.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan kompromissiratkaisu on tyydyttävä ja ratkaisu mahdollistaa uudet palvelut ja markkinoiden kehittymisen.

Keskeiset muutokset liikennejärjestelmään ovat taksiliikenteen määrä- ja hintasääntelystä luopuminen ja liikenneluvan edellyttäminen kaupalliseen kuljettamiseen tiellä kokonaismassaltaan yli 3,5 tonnin ajoneuvoilta. Kaupallista tavaraliikennettä harjoittavien pakettiautojen (yli 2 tonnin ajoneuvojen) on kuitenkin rekisteröidyttävä liikenteen turvallisuusvirastolle Trafille.

Hallituksen mukaan Liikennekaaren valmistelua jatketaan siten, että muutokset tulevat voimaan 1.7.2018.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Minna Sillanpää, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät, p.050 665 92,

toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjät, p. 040 504 1944,

ekonomisti Petri Malinen, Suomen Yrittäjät, p. 050 434 5952,