Etsi

Emergency banner

Yrittäjyys

Yrittäjyys ja pk-yritysten työllisyys on vahvassa kasvussa

TE-toimiston yhdessä Suomen Yrittäjien kanssa toteuttama KasvuStartti tilaisuus Seinäjoella oli yksi yhdentoista paikkakunnan kiertueesta ja keräsi Framin auditorion lähes täyteen kuulijoita.

KasvuStartissa Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Antti Neimala totesi, että yhä suurempi osa Suomessa tehtävästä työstä tehdään yrittäjyyden, ei palkkatyön kautta, työpaikkoja on viimeisten vuosien aikana luotu selvästi eniten pk-sektorin yrityksiin. Neimala näytti kuulijoille myös tilastoa siitä, miten nuorten kiinnostus yrittäjyyteen on kasvanut merkittävästi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Viennin kehityksestä hän totesi, että pienillä hienosäädöillä ei vientimarkkinoilla saada aikaan suuria muutoksia. 

- Yrittäjien osaaminen, halu ja asenne ovat ratkaisevia kasvussa. Isojen talojen innovaatioetumatka on ajettu kiinni. Jokainen voi yrittää globaalisti paikasta riippumatta, Jarl-Matti Anttila seinäjokelaisesta startupista Jakamosta kannusti omassa puheenvuorossaan kuulijoita. Hän kannusti kuulijoita avoimuuteen digitalisaation suhteen. - Se tarjoaa mahdollisuuden jokaiselle.

Toimitusjohtaja Jukka Ylinen Riikku Rakenteet Oy:stä avasi kuulijoille kasvavan yrityksen kohtaamia vastoinkäymisiä ja tapoja sudenkuoppien välttämiseen. - Jos yrityksessä ei ole johtamisjärjestelmää, asioita tehdään ensin ja korjaillaan virheitä, kun ne tulevat eteen, niin on selvää, että ennen pitkää ollaan ongelmissa. Tällainen toimii pienessä yrityksessä, mutta ei enää voimakkaasti kasvavassa yrityksessä.