Etsi

Yrittäjyys

Etelä-Pohjanmaalla viiskymmentä yrityskummia yrittäjien apuna

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät allekirjoitti tänään yhteistyösopimuksen Suomen Yrityskummit ry:n kanssa.

Yhteistyötä yrityskummitoiminnassa on tehty vuodesta 2013, mutta nyt yhteistyö virallistettiin sopimuksella. Suomen Yrityskummit ry:n aluekummi Lasse Anttila on tyytyväinen sopimukseen ja uskoo, että yrityskummiklinikkatoiminnan käynnistäminen saadan alkuun melko pian myös Etelä-Pohjanmaalla.

Mitä pienempi yritys, sitä enemmän se kohtaa osaamishaasteita, jotka vaikeuttavat yrityksen johtamista, kehittämistä ja menestymistä. Yrityskummit ovat tärkeä keino, jolla yrittäjä voi täydentää liikkeenjohdon osaamistaan. Yrityskummit tuntevat yleensä hyvin oman alueensa yrityskentän ja erityistarpeet. Tämä edesauttaa hyvinkin yrityslähtöisten ja räätälöityjen ratkaisujen toteuttamisen, jotka voivat auttaa yrityksiä uudelle kasvu-uralle.

Etelä-Pohjanmaalla toimii viitisenkymmentä vapaaehtoista yrityskummia, joilla on muutamia kummitettavia kerrallaan. - Yrityskummin apu on aina erilainen kummitettavan tarpeesta riippuen. Toisinaan yhteistyötä tehdään intensiivisesti useamman kuukauden ajan ja toisinaan kevyemmin, Lasse Anttila toteaa.

Yrityskummitoiminnan alekoordinaattorin Sari Koskelan mukaan kummitettavalle pyritään löytämään aina yksi tai kaksi sopivaa kummia riippuen siitä, minkälainen apu yrittäjälle on tarpeen.

Jalasjärveläinen Vesa Leppämäki löysi tietoa yrityskummitoiminnasta netistä ja täytti hakemuksen kummitettavaksi. - Kaipasin apua erityisesti markkinointiin liittyvissä kysymyksissä ja niitä olen kyllä kummiltani Lasse Anttilalta kiitettävästi saanutkin, Leppämäki kertoo.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja MInna Sillanpää uskoo tutkimustuloksiin, jotka osoittavat, että  yritykset, jotka pyytävät apua ulkopuolisiltaasiantuntijoilta kehitttyvät ja kasvavat muita nopeammin. - Toivomme, että hyvät kokemukset yrityskummitoiminnasta rohkaisevat yhä useampaa yrittäjää ottamaan yhteyttä.