Etsi

Yleistä

Tervetuloa Alajärven Yrittäjät ry:n sivustolle!

Alajärven Yrittäjät on Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät -aluejärjestön paikallisyhdistys.

Alajärven Yrittäjät on kaupungissa toimivien yrittäjien ja yksityisessä omistuksessa olevien yritysten yrittäjä- ja elinkeinopoliittinen etujärjestö, joka valvoo yrittäjien ja yritysten toiminnallisia ja taloudellisia etuja kuntatasolla. Yrityksien toimipaikkoja Alajärvellä on 1042 kpl (v. 2014).  Alajärven Yrittäjät ry:n jäseniä alueen yrityksistä on jo 218 kpl (v. 2016).

Yrittäjien hallitus kokoontuu pääsääntöisesti kuukauden välein. Vuonna 2016 hallituksen kuuluvat Toni Harjula (puheenjohtaja), Mervi Hyvönen (sihteeri), Markku Harju (vara pj.), Inga Yli-Sikkilä (vara pj.), Elina Mikkonen (vara pj.), Jukka Salmenautio, Anne Mariapori, Antti Myllyaho, Jorma Keijonen, Esko Rintamäki, Sakari Joensuu, Tuomo Paavola, Mauri Timmerpakka, Matti Ahonen. Lisäksi kutsuttuna Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n edustajana Jouko Etula.

Yrittäjäyhdistyksen merkittävin tapahtuma on kesällä järjestettävät Rokulipäivät (www.rokulipaivat.fi), joka on järviseudun suurin markkinatapahtuma. Rokulipäivät järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1975. Rokulipäivien ohjelmaan kuuluu markkinamenon lisäksi urheilukilpailuja, juhlaa ja artisteja.

Paikallisyhdistyksen keskeisimmät tehtävät voidaan määritellä seuraavasti:

•edustaa jäsenkuntaansa suhteessa kunnanhallintoon tekemällä sille yksityisen yrittäjäkunnan taloudellista, yhteiskunnallista ja työmarkkinapoliittista asemaa edistäviä ja tukevia esityksiä ja aloitteita sekä antamalla lausuntoja
•tiedottaa yksityisen yritystoiminnan merkityksestä ja toimintaedellytyksistä sekä kotikunnassaan että yleensä
•järjestää kokouksia, koulutus- ja esitelmätilaisuuksia
•huolehtii jäsenkuntansa virkistys- ja vapaa-ajantoiminnasta
•koota yksityinen yrittäjäkunta kiinteäksi ammatilliseksi yhteenliittymäksi
•suorittaa muut keskusliiton ja aluejärjestön antamat tehtävät
Liittyminen

Toimintakertomus 2016.pdf

Liity yhdistyksen jäseneksi käyttämällä Suomen Yrittäjien yhteistä liittymislomaketta:

Liity Suomen Yrittäjien jäseneksi

​Alajärven kaupungin avainluvut