Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Alajärven vuoden yritykseksi on valittu Kujakon Oy / Yrittäjä Jouni Kujala

Alajärven vuoden yritykseksi on valittu Kujakon Oy. Yrittäjä Jouni Kujalalla on yrittäjävuosia lähes 30 vuotta. Hän on ollut perustamassa ja toiminut osakasyrittäjänä kahdessa metallialan yrityksessä vuosina 1989-1999. Kujakon Oy:n perustamisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 20 vuotta. Lisäksi hän on ollut perustamassa polyuretaanilevyä valmistavaa tehdasta, Suomen XPS Oy:tä Vimpeliin sekä CLT-levyä valmistavaa CLT-Finland Oy:tä Alajärven Hoiskoon.


Kujakon Oy suunnittelee ja valmistaa mekaanisen puunjalostusteollisuuden jatkojalostuslaitteita. Yrityksen valmistamia linjakokonaisuuksia ovat mm. höylälinjat, vannesahalinjat, hirrentyöstölinjat, sormijatkolinjat, paketointilinjat, liimapalkkipuristinlinjat, maalauslinjat ja CLT-levylinjat. 
Asiakkaina ovat mm. hirsitalotehtaat, höyläämöt, talotehtaat ja muut sahatavaran jatkojalostajat.


Kujakon Oy:n merkittävistä asiakasyrityksistä voidaan mainita mm. Luoman Puutuote Oy, Finnlamelli Oy, CLT-Finland Oy, Veljekset Vaara Oy, AA-Puutuote Oy, Tervolan Saha ja Höyläämö Oy jne.
Kujakon Oy:n toiminta alkoi suunnittelutoimistona. Seuraava vaihe oli itse suunniteltujen ja myytyjen laitteiden rakentaminen sopimusvalmistajalla. Tuotantomäärien kasvaessa yritys rakensi omat tuotantotilat Alajärven teollisuusalueelle. Tiloja on myöhemmin laajennettu ja rakennettu lisää, mm. varasto- ja pintakäsittelytilat (metalliraepuhaltamo ja maalaamo).
Yritys työllistää läpi vuoden ka. 5 hlöä. Lisäksi jokainen projekti työllistää suunnittelutoimisto Oy JB-Plan AB:n Kristiinankaupungista, sähkö-automaatiota tekevän Suupohjan Teollisuusautomaatio Oy:n Kristiinankaupungista ja  konepaja  HT-Metalli Oy:n Vimpelistä.


Yrityksen menestymiseen ovat vaikuttaneet mm. tinkimätön työmoraali ja ammattitaitoiset tekijät joka osa-alueella. Hyvin onnistuneet projektit ovat synnyttäneet luottamuksellisen suhteen ja se on tuonut yhteistyöhön jatkuvuutta.
Yrityksen menestyksestä kertovat mm. sijoittuminen useana vuonna 10 parhaan joukkoon Etelä-Pohjanmaan menestyneiden yritysten listalla, korkein mahdollinen luottoluokitus ja korkea omavaraisuusaste.