Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Alajärven kaupungin nuorten työllistämistuki vuodelle 2020

Alajärven kaupungin nuorten työllistämistuki yrityksille, yhdistyksille ja yksityisille työnantajille (toiminta-aika 4.5.–31.8.2020)

Alajärven kaupunki maksaa Alajärvellä toimiville yrityksille, yhdistyksille tai yksityisille työnantajille nuorten kesätyöllistämistukea. Tukea maksetaan 15–22-vuotiaasta nuoresta, jonka kotikunta on Alajärvi.

Kesätyötukea maksetaan avustuksena työnantajalle 70 euroa/viikko enintään neljän viikon ajalta (enintään 280 euroa/henkilö) ja enintään viidelle työntekijälle/työnantaja. Tuen saadakseen työnantajan on maksettava työntekijälle palkkaa vähintään 180 euroa/viikko (+ työnantajakulut). Työnantajan on otettava työntekijälle lakisääteinen tapaturmavakuutus ennen työsuhteen alkua ja työnantaja on velvollinen antamaan kesätyöntekijälle työtodistuksen työsuhteesta.

Tuen hakeminen: Tukea haetaan täyttämällä kesätyösopimuslomake (Huom! kesätyösopimus ei korvaa normaalia työsopimusta) ennen työsuhteen alkamista ja toimittamalla allekirjoitettu lomake Alajärven kaupungin yhteyshenkilölle 18.6.2020 mennessä. Kesätyösopimuslomake löytyy Alajärven kaupungin kotisivulta kohdasta ”Uutiset”, Te-toimistosta, Ohjaamosta tai kaupungin yhteyshenkilöltä.

Tuen maksaminen: Kesätyösopimuslomakkeen saatuaan kaupungin yhteyshenkilö lähettää työnantajalle tiedon tuen hyväksymisestä ja tilityslomakkeen. Tuki myönnetään kesätyösopimuslomakkeiden saapumisjärjestyksessä niin kauan kuin määrärahaa riittää.

Kesätyön päättymisen jälkeen työnantaja toimittaa tilityslomakkeen tuen maksamista varten kaupungin yhteyshenkilölle viimeistään 18.9.2020. Tilityslomakkeen liitteenä on oltava kopio palkkaerittelystä tai muu todiste, josta selviää maksetun palkan määrä.

Alajärven kaupungin yhteyshenkilö:    Työllisyyskoordinaattori Anna Nieminen, , puh. 040 756 0510

Kesätyösopimus 2020               Tilityslomake, kesätyö