Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Seinäjoen Yrittäjien Vuoden Yrittäjät 2015: Ferrum Group Oy ja Foto-Forma

Seinäjoen Yrittäjien Vuoden Yrittäjät 2015 julkistettiin ja palkittiin Seinäjoen Yrittäjien perinteisessä Oktoberfestissä Rytmikorjaamolla tänä iltana. Huomionosoituksen saivat Ferrum Group Oy ja Foto-Forma.

Ferrum tunnistaa alan tarpeet
Kapernaumi-Roveksen teollisuusalueella Seinäjoella toimiva Ferrum Group Oy työllistää yhteensä 65 henkilöä. Yritys perustettiin Ferrum Steel Oy:n nimellä vuonna 2005 Ilmajoella. Seinäjoelle yritys siirtyi suurempien toimitilojen löydyttyä vuonna 2007.
– Laajentuminen mahdollisti asiakkaiden ideoiden jalostamisen pidemmälle. Joskus asiakas tilaa tuotteen, joka sinällään on toimiva ja hyvä, mutta me voimme jalostaa ideaa pidemmälle ja tarjota vielä paremman tuotteen, kertoo toimitusjohtaja Tero Pukkila.
Ferrum Group Oy on emoyhtiö Ferrum Steel Oy:lle, jonka asiakkaita ovat hitsaavat ja koneistavat konepajat. Yrityksen siirtyminen suurempiin tiloihin mahdollisti valmistettavien tuotteiden jatkojalostuksen. Yrityksellä on viisi osakasta, joista tuotantopäällikkö Petri Virtanen on toimitusjohtaja Tero Pukkilan ohella mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa.

Foto-Forma sai lisäpotkua verkkokaupasta
Valokuvaus- ja valokuvatarvikemyymälä Foto-Forma palvelee asiakkaita Seinäjoen Alvar Aallon kadulla. Noin 10 vuoden ajan Foto-Forman yrittäjänä toiminut Jarkko Ketelä panostaa erikoisliikkeen laajaan tuotevalikoimaan, palvelun nopeuteen ja tehokkuuteen sekä ammattitaitoiseen asiakaspalveluun.
Kivijalkakauppaa on Jarkko Ketelän mukaan piristänyt noin neljä vuotta sitten avattu verkkokauppa. Yrityksen asiakkaista noin 30 prosenttia on yritysasiakkaita ja noin 70 prosenttia kuluttajia. Henkilöstöä yrityksellä on yrittäjä mukaan lukien kolme henkilöä.
– Vaikka digiaika on vaikuttanut siihen, ettei valokuvia teetetä niin paljon kuin ennen, on valikoimaan tullut kaikenlaista muuta. Lisäksi verkkokaupassa liikkuvat myös käytetyt kamerat ja tarvikkeet.  Kaiken kaikkiaan tällä alalla pystyy toteuttamaan itseään, mikä on itsellenikin tärkeää, toteaa Jarkko Ketelä.

Seinäjoen Yrittäjät on jakanut Vuoden Yrittäjä –palkintoa vuodesta 1981 alkaen.