Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Seinäjoen Yrittäjien Vuoden Yrittäjät 2014: Insinööritoimisto Seinäjoen Rakennustekniikka Oy ja JHT Piikki Oy

Insinööritoimisto Seinäjoen Rakennustekniikka Oy (tunnetaan myös nimellä Seira) perustettiin vuonna 1970 alun perin suunnittelu- ja konsulttitoimistoksi. Asialla oli useampia rakennus- ja lvi-puolen osaajia, jotka perustivat yhtiön rakennuskohteiden suunnittelua varten omien toimiensa oheen.

Ylistarolainen rakennusinsinööri Keijo Kitinoja aloitti Seiran osakkaana ja rakennesuunnittelijana vuonna 1987. Kymmenen vuotta myöhemmin hänestä tuli yrityksen ainut omistaja, mutta houkutteli myöhemmin mukaan tutun rakennusmestarin Pauli Lemettisen, jonka oli tuntenut lapsuudesta saakka. Tätä ennen yrityksen painopiste oli muutettu suunnittelusta toteutukseen.  Lemettinen ryhtyi osakkaaksi ja yrittäjäksi vuonna 2004.
Seiralla on työntekijöitä 20 – 25, joista noin puolet toimii omalla toiminimellä. Sen toimintaan kuuluvat julkisten tilojen sekä liike- ja teollisuustilojen rakentaminen ja saneeraus Etelä-Pohjanmaalla. Yrityksen toteuttamia kohteista ovat muun muassa Minimani Seinäjoki, Kauppakeskus Prisman laajennukset ja muutokset Hyllykalliolla ja Uppalan kartanon saneeraus. Parhaillaan yritys rakentaa muun muassa autistien palvelutaloa Seinäjoen Kultavuoressa ja S-Markettia Kuortaneella. Seira on keskittynyt nimenomaan julkiseen rakentamiseen, asuinrakennuksista kysymykseen tulevat lähinnä kerrostalot.
 

Lähes 17 vuotta periaatteella ”syö ja juo niin paljon kuin jaksat” asiakkaita palvellut Pizzeria Piikki on sijainnut perustamisestaan saakka Kauppakeskus Epstorin kolmannessa kerroksessa Seinäjoen keskustassa. Kun ravintola on ollut alusta asti savuton ja sen taustalla yrittäjäkolmikko, ei lähtökohta ollut ravintola-alalle tyypillinen.

Yrittäjäkolmikosta Harry Niemelä aloitti työuran samaan aikaan Juha Tuurin kanssa seinäjokelaisessa pizzeriassa, jossa myös Teemu Ojajärvi ajoittain työskenteli. Suunnitelmissa oli myös silloisen työpaikan ostaminen tai ravintolan perustaminen muualle Suomeen, mutta entiset työkaverit ajautuivat lopulta yrittäjiksi tuttuun kaupunkiin mutta uuteen, yhteiseen yhtiöön, joka perustettiin vuonna 1997. Pizzeria Piikki avasi ovensa loppiaisena 1998, ja yhtiön nimeksi tuli myöhemmin JHT Piikki Oy.
Piikki työllistää yrittäjäkolmikon lisäksi viisi-kuusi työntekijää. Pizzabuffetista löytyy runsaasti vaihtoehtoja kaikenikäisille.


Seinäjoen Yrittäjien Vuoden Yrittäjät 2014 julkistettiin ja palkittiin Seinäjoen Yrittäjien perinteisessä Oktoberfestissä Rytmikorjaamolla perjantaina 31.10. Yrittäjäjärjestön paikallisyhdistys Seinäjoella on jakanut palkintoa vuodesta 1981 alkaen.