Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Hyvässä työyhteisössä osataan kuunnella

Kun työyhteisön arvot on sovittu yhteisesti ja eikä "kuppikuntia" päästetä syntymään, on hyvän ilmapiirin syntyminen mahdollista. Yrityksen arvojen syntymisestä ja niiden merkityksestä ilmapiiriin puhui pastori, valmennusjohtaja Mikko Aalto (Milestone Coaching & Consulting Oy) Yrittäjä Special -tilaisuudessa 7.9. Seinäjoen seurakuntakuntakeskuksessa. Yrittäjä Special oli osa Yrittäjien kirkkopyhää, joka päätti Seinäjoen Yrittäjien Yrittäjän päivän viikonlopun.

Mikko Aalto kehotti yrittäjiä ottamaan paitsi asiakkaat myös työyhteisön kaikki jäsenet vakavasti.
- En voi ottaa ihmistä vakavasti, ellen kuuntele häntä. Tämä taas liittyy siihen, että työntekijöitä kohdellaan ihmisinä. Ihmisen arvo ihmisenä on absoluuttinen, totesi Mikko Aalto laittaen yleisön välillä keskustelemaan keskenään arvoista ja ihmisten erilaisuudesta.

Monessa yrityksessä on Mikko Aallon mukaan vääriä käsityksiä ihmisestä, esimerkiksi se, ettei pahaa oloa tai eri mieltä olemista saa tuoda julki. Esimiehen tärkeä taito on puolestaan kohdella kaikkia työntekijöitä jokaisen erilaisuus huomioiden, mutta tasapuolisesti.

Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtaja Kaija Kuusela korosti avauksessaan toisen ihmisen kunnoittamista, oli hän sitten tuttu tai tuntematon. Seurakuntapastori Minna Lainimo toi esiin Uuden testamentin korinttolaiskirjeen rakkauden ylistyksen ja opiskeluaikanaan oppineensa lauseen: "Johtamisessa tärkeintä on rakkaus". Yrittäjien kirkkopyhässä esiintyi kolmen naisyrittäjän muodostama kuoro Vaimojen ääni.