11.9.2017 klo 16:19
Uutinen

SEINÄJOEN YRITTÄJÄT PALKITSI NUORET YRITTÄJÄT ELISA KRISTOLAN JA AKI PARVIAISEN

Seinäjoen Yrittäjät tekivät viime vuonna päätöksen kohdentaa muistamisvarat yrittäjyyttä edistäviin tekoihin. 4H-yrittäjät Elisa Kristola ja Aki Parviainen ovat omalla esimerkillään vieneet positiivista yrittäjyysviestiä omalle ikäpolvelleen.

17-vuotiaan Elisa Kristolan Pumpulipehmo –yritys voitti omassa sarjassaan kansallisen vuoden 4H-yrityspalkinnon aiemmin tänä vuonna. Pumpulipehmo valmistaa yksilöllisiä pehmoleluja asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Pehmot kiinnostavat erityisesti anime- ja mangaharrastajia, jopa ulkomailla saakka.

Parasta yrittäjyydessä on Elisan mukaan se, kun asiakkaat tulevat iloisiksi onnistuneista pehmoleluista ja näkee työnsä tuloksen. Tulevaisuudessa hän aikoo jatkaa pehmoyrittämistä ja laajentaa asiakaskuntaa uusiin maihin Saksaan ja Itävaltaan, joista on ollut jo tilauksia. Mutta todennäköisesti yrittäjyys pysyy osa-aikaisena.
”Huomionosoituksesta olen kiitollinen, ja on hienoa että tällaista kannustusta jaetaan nuorille yrittäjille.” kiittää Elisa.

Elisan taidonnäytteitä voi ihailla parhaiten instagramista @elkkuvelkku

Aki Parviainen, 17, on luotsannut omaa nimeään kantavaa 4H-yritystä reilun vuoden. Hän valmistaa erikoislinnunpönttöjä sekä muita asuntoja linnuille, lepakoille ja siilille. Aki on aktiivinen nuori myös muilla elämän saroilla. Viime kesänä hän muun muassa pyöräili Seinäjoelta Helsinkiin keräten varoja vähävaraisten lapsille.

Parasta yrittäjyydessä Akin mukaan on oman mielenkiinnon toteuttaminen. ”Omat päätökset, oma vapaus ja asioiden toteuttaminen silloin kuin itse haluaa. Omalla työllä on siis suurin merkitys asioissa. Toki oma yritykseni on sen verran pieni vielä, että kokopäiväistä tämä ei ole, sillä lukiossa käynti on vielä päätyö.”
Tulevaisuudessa Aki toivoo nuorten ja kaikkien pysyvän yritteliäinä. ”Kaikista ei tule yrittäjiä ja niin ei voi ollakaan, mutta oma-aloitteisuus ja yritteliäisyys ovat erittäin tärkeitä asioita niin omassa yrityksessä kuin työpaikoilla.”

”Erittäin suuret kiitokset tästä palkinnosta! Mahtava homma, että nuoriakin huomioidaan ja kannustetaan yrittämään!” kiittää Aki vielä loppuun.

Akin tarinaa voi seurata facebookissa: https://www.facebook.com/parviainenaki/