2.2.2018 klo 09:28
Uutinen

UUSI YRITYSTEN VERKOSTO LISÄÄ IMUA SEINÄJOEN TEKNOLOGIATEOLLISUUTEEN

Seinäjoella on aloittanut toimintansa teknologiateollisuuden yritysten verkosto, jonka tavoitteena on vaikuttaa Seinäjoen alueen teknologiateollisuuden kasvuun ja kehittymiseen. Toiminnan painopisteitä ovat yritysten myynnin kasvattaminen, investointien lisääminen ja osaajapulan taklaaminen. TechTeamiksi nimetyn verkoston on käynnistänyt Seinäjoen Yrittäjät ry.

-Sytyke verkoston käynnistykseen lähti, kun tuli päätös Finn-Powerin siirtymisestä Seinäjoelle. Tällainen merkittävä maailmanlaajuinen veturiyritys voi houkuttaa jo olemassa olevia yrityksiä investoimaan uusiin koneisiin ja tuotantomenetelmiin tai houkuttaa uusia yrityksiä sijoittumaan Seinäjoelle. Verkoston yhteisillä toimenpiteillä haluamme kannustaa yrityksiä yhdessä kasvattamaan teollisuusklusteria. Näin buustataan sekä oman yrityksen kasvua että myös Seinäjokea ja koko maakuntaa vielä kovempaan kasvuun! Tämä on yhteistyötä, linjaa Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtaja ja PRP:n toimitusjohtaja Ossi Viljanen.

-Meillä on nykyiselläänkin hyvä ja toimiva toimittajaverkosto. Kuitenkin, jos Seinäjoelle saadaan sijoittumaan meitä palvelevia toimittajia, niin kyllä maantieteellinen läheisyys tehostaa toimintaa ja parantaa yhteistyötä entisestään. Näemme hyvänä myös yritysten ja kaupungin yhteiset toimenpiteet osaajapulan taklaamiseksi. Ne luovat alueesta positiivista mielikuvaa ja näin saadaan jatkossakin osaajia niin tuotantoon kuin toimihenkilöihin, avaa Finn-Power Oy:n toimitusjohtaja ja TechTeamin puheenjohtaja Juha Mäkitalo ajatuksiaan verkostoyhteistyöstä.

Tiimiä koordinoi 6 yrityksen ryhmä, johon kuuluvat Finn-Power Oy, PRP Oy, Ferrum Steel Oy, Caplan Oy, Wapice Oy, Palax Oy. Lisäksi mukana ovat oppilaitosedustajat SeAMK Oy:stä ja Sedusta sekä elinkeinoyhtiön edustaja Into Seinäjoki Oy:stä. Koordinaatioryhmän jäsenet toimivat kaikkien seinäjokisten korkean teknologia-alan yritysten hyödyksi ja TechTeamin toteuttamat tapahtumat ja toimenpiteet ovat avoimia aiheesta kiinnostuneille yrityksille.

TechTeamin koordinaatioryhmä yritysedustajien paikat ovat kaksivuotisia ja vapautuville paikoille valitaan uusia henkilöitä kutsuperiaatteella: jäseneksi kutsutaan henkilöitä, jotka ovat toiminnallaan osoittaneet halua ja kykyä edistää korkean teknologian kasvua Seinäjoella. Myös strategiset painopisteet toiminnalle tarkistetaan vuosittain.

Ensimmäiset toimenpiteet

Konkreettisina ensimmäisinä toimenpiteinä kevään aikana verkosto haluaa panostaa siihen, että Seinäjoen yrityksille löydetään lisää myyntimahdollisuuksia ja lisätään yritysten välistä yhteistyötä kaupungin sisällä. Myös osaajien houkutteluun on suunnitteilla toimenpiteitä.

-Osaajien houkutteluun TechTeam kokeilee helmikuussa uudenlaista konseptia, jossa kerätään alueen yritysten työpaikkoja ja lähdetään yhdessä Seinäjoen kaupungin kanssa markkinoimaan niitä varusmiehille Niinisaloon, kertoo Viljanen.

– Yritykset ovat ilmoittaneet tapahtumaan jo liki 100 työpaikkaa. Osaajista on siis selkeä pula ja hienoa, että löytyy yhteistä tekemisen meininkiä buustata näin myös Seinäjoen tunnettuutta, tilaisuutta koordinoiva Pauliina Hautamäki Into Seinäjoki Oy:stä toteaa ja muistuttaa, että vieläkin ehtii ilmoittamaan osaajatarpeita.

– Maaliskuussa toteutamme tapahtuman, jossa Finn-Power kertoo vuosittaisista noin 100 M €:n hankinnoistaan. Tehtaalle hankitaan muun muassa koneistettavia komponentteja ja muita teknologiakomponentteja sekä hitsattuja rakenteita ja kokoonpanoa. Tämän lisäksi hankimme merkittävissä määrin eri palveluita kuten suunnittelu-, kiinteistö- ja tehdaspalveluita. Paikalle kannattaa siis saapua muidenkin alojen kuin metalliteollisuuden yritykset, vinkkaa Mäkitalo.

-Tapahtuman kylkeen järjestetään esittäytymis- ja verkostoitumismahdollisuus paikallisille yrityksille. Mitä paremmin tunnemme toisemme, sitä enemmän osaamme myydä ja hankkia tavaroita ja palveluita myös paikallisesti, kertoo Hautamäki.

Kuvassa vasemmalta: Ossi Viljanen, Jukka Pajula, Harri Sepponen, Tero-Jussi Teppo
Seisomassa vasemmalta: Mika Ranta-aho, Tero Pukkila