Etsi

Emergency banner

Ajantasaiset tiedot koronasta yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Eduskunnassa keskusteltiin yrittäjyydestä

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toiminnassa yksi keskeinen vaikuttamisen keino on kummitoiminta. Paikallisyhdistyksemme puheenjohtaja Ossi Viljanen tapasi kansanedustajakummi Paula Risikon eduskunnassa.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toiminnassa yksi keskeinen vaikuttamisen keino on kummitoiminta. Ossi Viljanen tapasi kansanedustajakummi Paula Risikon 24.9. eduskunnassa.

Pohjalaiseen tapaan asioista keskusteltiin suoraan ja rehellisesti. Päivän aikana talon tapoihin tutustumisen lisäksi käytiin vilkas keskustelu muiden kansanedustajien kanssa yrittäjyyden toimintaedellytyksien parantamisesta Suomessa.

Kaikki tietävät, että valtakunnan tason muutoksien ja kehittämisen aloittaminen rakenteista on vaikeaa. Aluksi on siis pyrittävä muokkaamaan ilmapiiriä ja vaikutettava asenteisiin, tässä viestintä ja sisältö ovat tärkeitä. Yrittäjyys on jo saanut tukevan jalansijan Suomalaisessa yhteiskunnassa ja sitä arvostetaan. Toimintaympäristön ennustettavuus ja vakaus ovat keskeisiä tekijöitä, joissa Yrittäjät uskaltavat investoida, kasvaa ja kehittyä. Tämä on tärkeää siksi, että tulevien vuosien aikana iso osuus yrittäjistä ikääntyy ja yrityksille ja työpaikoille on löydettävä jatkajia.

Lisäksi keskusteluissa nousi esille, että yrityksien on myös osattava kehittyä sisäisesti kasvun mukana. Tätä ei voida ulkopuolelta valmiina tuoda. Monelle yrittäjälle kasvu ja sen hallinta monine muutoksineen tulee yllätyksenä ja sen takia menestystarinoiden rinnalla on myös tullut epäonnistumisia. Yrittäjiä voimme auttaa omien sidosryhmiemme kanssa aktiivisella viestinnällä ja oppien jakamisella. Tässä aktiivinen rooli on niin kansanedustajilla, kuin yrittäjäjärjestöillä.

Keskustelun lopputulemana syntyikin pari ideaa, joita lähdettiin heti jalostamaan. Seuraavaan tapaamiseen eväät ovat jo suuremmat ja niistä viestimme sitten aktiivisesti jäsenistöllemme ja Yrittäjille.