Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Seinäjoen Yrittäjät edistämässä maahanmuuttajien sopeutumista ja kotoutumista Seinäjoelle

MONI-hanke välittää tietoa ja toimii linkkinä muun muassa maahanmuuttajien, elinkeinoelämän sekä oppilaitosten välillä. Seinäjoen Yrittäjät ovat mukana hankkeen ohjausryhmässä.

Mikä on MONI-info?

MONI-info neuvoo ja ohjaa kaupunkimme maahanmuuttajia. Meillä voit käydä kerran tai ilmoittautua asiakkaaksi. Palvelemme seinäjokisia maahanmuuttajia, jotka ovat työttömiä, työssä, koulutuksessa tai työmarkkinoiden ulkopuolella.

Asiakkaitamme ovat myös muut maahanmuuttajat, elinkeinoelämä, oppilaitokset ja organisaatiot, jotka tuottavat maahanmuuttajien palveluita. Palvelemme myös kolmannen (esim. yhdistykset) ja neljännen (yksityiset ihmiset) sektorin organisaatioita, jotka toimivat maahanmuuttoon, työperäisen maahanmuuton kehittämiseen, osallisuuteen, hyvinvointiin, tasa-arvoon tms. teemoihin liittyvien asioiden parissa.

MONI-info välittää tietoa ja toimii linkkinä maahanmuuttajien, eri palveluntarjoajien, elinkeinoelämän, oppilaitosten ja arjen asioissa palvelevien organisaatioiden välillä. Kokoamme yhteen tietoa palveluista Seinäjoen kaupungilta ja eri palveluntarjoajilta: viranomaiset, työnhaku, tukien haku, koulutuspaikan haku jne. Tavoitteena on, että asiakkaan on helppo löytää palvelu, jota hän tarvitsee. Autamme asiakasta, jotta hän ymmärtää, miten palvelu etenee ja mitä asiakkaalta odotetaan eri vaiheissa.

Haluamme olla järjestämässä erilaisia iltatilaisuuksia, työpajoja, verkostoitumistilaisuuksia, seminaareja ja muita tapahtumia. Ne ovat avoimia ja maksuttomia kaikille. Kutsumme mukaan kaikki kiinnostuneet. 

 

MONI-info kutsuu yrittäjiä mukaan avajaisiin 9.9. ja Tietoa ja tarinoita –seminaariin 24.9.

Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalvelu MONI-info on avattu Framille toukokuussa. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tapahtumiin, koulutuksiin ja infoihin.

MONI-info aloittaa Seinäjoen kaupungin hankkeena. Hankerahoituksen on myöntänyt EU sosiaalirahasto. Tarkoitus on jatkaa palvelupistettä kaupungin palveluna täällä jo oleville ja tänne muuttaa haluaville maahanmuuttajille.

Seinäjoen Yrittäjien edustaja MONI-infon ohjausryhmässä on Tero Pukkila Ferrum Steeliltä.

- Meillä on paljon maahanmuuttajia töissä. He tarvitsevat samanmoista tukea täällä kuin me tarvitsisimme, jos muuttaisimme vieraaseen maahan. Tämä MONI-info on tosi hyvä juttu, Pukkila sanoo.

MONI-infossa on kaksi työntekijää. Pitkään toivottu palvelupiste ohjaa ja neuvoo maahanmuuttajista muita kuin pakolaispalveluiden asiakkaita, jotka ovat lakisääteisen kotoutumisen piirissä. MONI-info ei ole viranomaistyötä vaan tekee yhteistyötä monien eri organisaatioiden ja viranomaisten kanssa.

– Palvelemme myös sinua, yrittäjä, työnantaja. Voit vaikka kutsua meidät pitämään pop upia teille töihin. Työntekijöillä ja heidän perheillään voi olla tietotarpeita ja vapaa-ajan tekemisen puutetta. Verkottumalla voimme kaikki paremmin, maahanmuuttajakoordinaattori Katja Kaataja sanoo.

– Odotamme teitä yrittäjiä tutustumaan meihin avajaisiimme 9.9. klo 12-16 ja Tietoa ja tarinoita –seminaariin kirjastolle 24.9. Paikalla on alueen työlupa-asioita hoitavan Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston edustaja ja Migrin edustaja puhumassa työluvista. Tietotorin osallistujaorganisaatiot julkaistaan Facebookiin tapahtuman lähetessä, Kaataja kertoo.

Kielitaito opitaan koulussa, kurssilla, töissä ja ylipäätään puhumalla.

- Suomen kielen kerho maanantai-iltapäivisin klo 13.30 – 14.30 alkaa 28.9. Kismuksella. Tiedon kerhosta toivomme kantautuvan maahanmuuttajien koteihin saakka. Kerhoon voi tulla lastenkin kanssa. Kotivanhemmilla ei välttämättä ole kielitaidon kehittämiseen suuria mahdollisuuksia. Kieli, koti ja osallisuus luovat pitovoimaa koko perheelle, Kaataja tiivistää.

 

MONI-info netissä: www.seinajoki.fi/moniMONI-info web page in English: www.seinajoki.fi/moni_eng

MONI-info at Facebook: https://www.facebook.com/maahanmuuttajienMONIpalvelu/?ref=page_internal

Hankkeen ohjausryhmän muodostavat jäsenet useasta organisaatiosta. Hankkeella on myös asiakasrajapinnan osaajista ja maahanmuuttajista koostuva hanketyöryhmä.

https://www.seinajoki.fi/hallinto/kansainvalinen-seinajoki/maahanmuuttaj...)