29.9.2020 klo 14:30
Uutinen

Elinvoima hankinnoista – Tutustu Seinäjoen julkisten hankintojen tarjouspyyntöihin

Seinäjoen Yrittäjien hallitus sai 22.9.2020 kokoukseen vieraaksi Seinäjoen uuden hankintajohtaja Päivi Sivosen. Päivi kävi tuomassa terveiset kaupungin hankintayksiköstä ja keskustelimme markkinavuoropuhelun tärkeydestä sekä julkisten hankintojen merkityksestä yrityksille.

Seinäjoen Yrittäjien hallitus sai 22.9.2020 kokoukseen vieraaksi Seinäjoen uuden hankintajohtaja Päivi Sivosen. Päivi kävi tuomassa terveiset kaupungin hankintayksiköstä ja keskustelimme markkinavuoropuhelun tärkeydestä sekä julkisten hankintojen merkityksestä yrityksille.

Hankintalain mukaan hankinnat on toteutettava siten, että pienet ja keskisuuret yritykset pääsevät tasapuolisesti muiden tarjoajien kanssa osallistumaan tarjouskilpailuihin. Jokaisen julkisen hankkijan kannattaa omaksua lain tarkoitus.

Kuntavaikuttajan ja julkisen hankkijan kannattaa hyödyntää hankinnat myös aluetalouden ja elinvoiman vahvistamisen työkaluina.

Seinäjoen Kaupungin tulevien hankintojen tarjouspyynnöt löydät täältä

Hankintajohtaja Päivi Sivonen p. 050 475 8811

Hankintaneuvonta

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät toteuttaa alueellaan hankintaneuvontapalvelua.

Hankintaneuvonnan tavoitteena on

  • Saada hankintayksiköt muokkaamaan hankintoja sellaiseksi, että yritykset ja yhteisöt voivat helpommin osallistua kilpailutuksiin
  • Aktivoida pk-yrityksiä, yhteisöjä ja muita toimijoita jättämään tarjouksia julkisiin hankintailmoituksiin

Palvelu on sekä yrittäjien että hankintayksiköiden hyödynnettävissä.

Hankintaneuvoja Anne Niemi, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät, 0400 661 635, anne.niemi@yrittajat.fi

Palvelu tarjoaa yrittäjälle

  • Tietoa ja apua tarjouskilpailuun osallistumiseenparemmin mukaan markkinavuoropuheluunkanava oman kunnan hankintojen kehittämiseen

Palvelu tarjoaa hankintayksikölle

  • Apua markkinavuoropuhelun parantamiseenmarkkinatietoa hankintojen tueksityökaluja hankintaprosessien kehittämiseen

Palvelun mahdollistaa Työ- ja elinkeinoministeriö, joka on myöntänyt Suomen Yrittäjille rahoituksen palvelun järjestämiseen.