Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kebab-Pizzeria El Cebo ja K-Citymarket Päivölä palkittiin Vuoden Yritys 2020-tunnustuksella

Seinäjoen Yrittäjät jakoi yrittäjäpalkinnot Rytmikorjaamolla 20.11. järjestetyssä vuosikokouksessaan. Tänä vuonna Vuoden Yritys -tunnustuksen saivat K-Citymarket Päivölän kauppias Olli Pehkonen sekä Aulenin perheen luotsaama Kebab-Pizzeria El Cebo. Vuoden Yritys -tunnustuksella palkitaan ansioituneita yrittäjiä menestyksekkäästä yritystoiminnasta ja esimerkillisestä asenteesta. Seinäjoella on perinteisesti palkittu kaksi yrittäjää.

Yrittäjien puheenjohtajan Ossi Viljasen mukaan palkinnon saajat on viime vuosina valittu jäsenten keskuudessa järjestetyn äänestyksen perusteella. Tällä kertaa ääniä sai yli 20 yritystä. Seinäjoen Yrittäjien hallitus valitsi voittajat ehdotusten pohjalta.

– Tämä poikkeusvuosi olisi antanut mahdollisuuden nimetä Vuoden Yrittäjiksi kaikki yrittäjät, jotka ovet selviytyneet tämän vaikean ajan läpi. Päätimme kuitenkin pitää kiinni perinteestä.

Viljanen muistuttaa, että valinnan perusteena on aina jokin erityinen syy.

– Palkinto ei ole huomionosoitus, vaan se on aito palkinto hyvin tehdystä työstä.

 

Kebab-Pizzeria El Cebo

35 vuotta sitten perustettu legendaarinen pikaruokapaikka Kebab-Pizzeria El Cebo on pitänyt pintansa ja säilyttänyt suosionsa ruoka- ja ravintolamaailman myllerryksessä.

– Vaikka El Cebo toimii kapeassa ravintola-alan sektorissa, se on yksi Seinäjoen tunnetuimmista tuotteista. Kaikki tietävät ja tuntevat El Cebon ja siitä on puhuttu valtakunnan radiokanavillakin, toteaa Ossi Viljanen.

Kauppakadulla toimivaa El Ceboa luotsaa Aulenin perhe, eli ravintolatoiminnasta vastaava Timo Aulen, hänen vanhempansa Elise ja Olavi Aulen ja sisko Satu Aulen-Kujala. Paikka on ollut heidän omistuksessaan 1.12.2000 lähtien, eli tasan 20 vuotta.

Ravintolasta tuli Timolle vakituinen työpaikka. Elise hoitaa Timon rinnalla yrityksen hallintoa.

Timo uskoo El Cebon menestyksen salaisuuden löytyvän kebablihasta ja kastikkeista, jotka valmistetaan omilla, itse kehitetyillä aidoilla ja alkuperäisillä resepteillä.

Suomen vanhimpiin kebab-ravintoloihin kuuluva El Cebo työllistää Timon lisäksi vakituisesti viisi henkilöä. Palkinto ilahduttaa yrittäjää erittäin paljon.

– Tuntuu hienolta, että meitä arvostetaan, tällaisen tunnustuksen saaminen motivoi. Palkinto ja kiitos kuuluvat myös henkilökunnalle.

 

K-Citymarket Päivölä

K-Citymarket Päivölää Ossi Viljanen luonnehtii kaupaksi, jossa on tehty paljon asiakkaiden viihtyvyyteen liittyviä parannuksia ja jossa kauppiaan persoona on vahvasti pelissä mukana. Kauppa on saanut tunnustusta myös oman ryhmän sisällä.

Olli Pehkosen kauppiasura alkoi Alavuden K-Supermarketissa, jota hän luotsasi yhdeksän vuotta ennen kuin siirtyi Seinäjoelle K-Citymarket Päivölän kauppiaaksi vappuna 2019.

Asiakkaiden palveleminen on aina ollut Ollille kaikki kaikessa. Hän koettaakin järjestää työnsä niin, että ehtii myös kaupan puolelle asiakkaiden pariin. Asiakkaiden toiveita kuunnellaan herkällä korvalla.

– Kyllä se on aina viikon kohokohta, kun pääsee tapaamaan asiakkaita, toteaa kauppias, joka hyödyntää tehokkaasti sosiaalista mediaa. Kauppa on saanut monilla sometempauksillaan paljon peukutuksia.

– Jo Alavudella taisimme olla ensimmäisiä ruokakauppoja, jotka alkoivat käyttää sosiaalista mediaa markkinoinnissa. Haluamme olla asiakkaiden tavoitettavissa ja saatavilla, ja somen kautta se onnistuu.

Olli on päättänyt tehdä K-Citymarket Päivölästä maakunnan parhaan ruokakaupan. Uusia työtapoja onkin otettu käytäntöön, ja kaupan ilme on muuttunut. Remontti jatkuu taas vuodenvaihteen jälkeen.

– Kyllähän tällainen tunnustus vetää nöyräksi, toteaa Olli ja kertoo omistavansa palkinnon koko 50 hengen työporukalleen, joka on tänä koronavuotena joutunut venymään uskomattomiin ponnistuksiin.

 

Seinäjoen Yrittäjien vuosikokouksessa 20.11. valittiin hallitus vuodelle 2021

Puheenjohtajanamme vuonna 2021 jatkaa Ossi Viljanen ja hallituksen jäseninä ovat Janne Haapamäki, Paul Fairchild, Nina Mäkelä, Johannes Karhu, Anu Luukko, Sari Nisula, Tero Pukkila, Timo Rantasaari, Tuomas Tukeva, Jussi Saarijärvi sekä uusina jäseninä Marko Ojala ja Iiro Takala.

Peräseinäjoen ja Ylistaron yhdistysten kanssa olemme käyneet neuvotteluja mahdollisesta yhdistymisestä yhdeksi, isoksi ja vahvemmaksi koko Seinäjoen alueen paikallisyhdistykseksi. Vuosikokous antoi hallitukselle valtuudet jatkaa yhdistymisen toteuttamista.