Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

17 yrittäjää läpi kuntavaaleissa Seinäjoella

Seinäjoen uuteen kaupunginvaltuustoon valittiin 17 yrittäjää, mikä on 33% kaikista 51 valtuutetuista.
Tiedote
julkaistavissa 15.6.2021

Seinäjoen uuteen kaupunginvaltuustoon valittiin 17 yrittäjää, mikä on 33% kaikista 51 valtuutetuista.

Yrittäjiä oli kuntavaaleissa tällä kerralla ehdolla Seinäjoen kaupunginvaltuustoon 55, mikä oli selvästi enemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa, jolloin ehdokkaita oli 40. Myös koko maassa yrittäjiä ehdolla oli lähes kymmenen prosenttia enemmän kuin viimeksi – yhteensä noin 6500 yrittäjää.

Yrittäjävaltuutettujen määrä Seinäjoella nousi 5:lla viime vaaleista: vuoden 2017 vaaleissa valittiin valtuustoon 12 yrittäjävaltuutettua.

- Yrittäjien kiinnostus oman kotikaupungin kehitykseen on ollut myönteisessä kasvussa ja yrittäjiä on pitkään houkuteltu mukaan vaikuttamaan paikallisen elinvoiman kehitykseen. Yrittäjävaltuutetut tuovat laajalla skaalalla uusia, erilaisia näkemyksiä ja kokemusta arjen tekemisestä, sanoo yrittäjävaikuttaja Kimmo Heinonen.

- Yrittäjyyden ykköskaupungissa yrittäjillä on vahva halu vaikuttaa Seinäjoen kehitykseen ja vaikuttaminen nähdään tarpeellisena. Alueemme yrittäjillä on hyviä näkemyksiä ja ratkaisuehdotuksia siihen, miten elinvoimaista kaupunkiamme tulee kehittää, toteaa Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtaja Ossi Viljanen.

Valtuusto aloittaa työt elokuussa.

- Alkavalla valtuustokaudella edessä on talouden hoitaminen ja vetovoiman säilyttäminen. Myös sote-uudistus tuo isoja muutoksia. Millainen on tulevaisuuden kuntamme kun sote-palvelut siirtyvät hyvinvointialueiden järjestettäväksi, Kimmo Heinonen pohtii.

Seinäjoella äänestysprosentti kuntavaaleissa tippui selvästi viime vaaleista. Tuolloin äänestysprosentti oli 59%, nyt vain 54%.

 

Lisätietoja:

Kimmo Heinonen, yrittäjä, kaupunginvaltuutettu

 

Yrittäjien kuntavaalisivut: https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kuntavaalit-2021