Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

2011

 Teuvan kuukauden yrittäjät 2011

Toukokuun Yrittäjä Maanrakennus ja kuljetus Paakkunainen Oy 


Teuvalaisyritykset tutuiksi -teemalla valittavan Kuukauden yrityksen ensimmäinen palkittava oli Maanrakennus ja kuljetus Paakkunainen Oy, joka valittiin toukokuun yritykseksi. Yritys on toiminut alalla jo 60 vuotta. Perheyritys sai alkunsa heti sodan jälkeisinä vuosina ja se on kulkenut isältä pojalle nyt kolmanteen sukupolveen asti. Toimialana on tänä päivänä maanrakennuksen ja kuljetuspalvelujen lisäksi murskaus ja seulonta. Huomioitavaa on että, yritys on laajentanut toimintaansa innovatiivisesti mm. purkujätteen ja kierrätyslasin murskaukseen.


 Kesäkuun Yrittäjä Rantakosken Puutarha

   
Rantakosken Puutarha palkittiin kesäkuun yrityksenä ja Teuvan Yrittäjien puheenjohtaja Ari Ollikkala selvitti kriteereiksi seuraavat asiat: pitkäjänteinen työ, useita vuosia yrittäjyyttä jo toisessa polvessa ja lyhyen sesongin tuoma haasteellisuus. Teuvan kunnan puolesta onnittelusanat lausunut kunnanjohtaja Veli Nummela kehui yrittäjien ajatusta kuukauden yrittäjän palkitsemisesta erinomaisena. Tällä tavalla saamme kunnasta esille meidän laajan ja erilaisten yritystoiminnan kirjon. Kunnanjohtajalle tilaisuudet ovat oiva tilaisuus tutustua hieman tarkemmin eri yritysten toimintaan ja toimialan haasteisiin.

 Syyskuun Yrittäjä Kenkä-Kiuru


Valtakunnallisen Yrittäjä päivän 5.9.2011 kunniaksi Teuvan yrittäjät ry julisti syyskuun yrittäjäksi kenkäkauppias Mervi Kiurun. Mervi toimii yrittäjänä jo kolmannessa polvessa ja toinen omistakin pojista toimii yrittäjänä. Useamman sukupolven yrittäjyys käy yhä harvinaisemmaksi, siksi tällaisista esimerkkiä on juhlistettava , perusteli Ari Ollikkala Teuvan Yrittäjien puheenjohtaja. Mervi Kiuru aloitti työnteon isänsä ja hänen isänsä perustamassa ruokakaupassa ja leipomossa. Kiurun K-kauppa kasvoi Teuvalla merkittäväksi vähittäiskaupaksi ja sen yhteyteen perustettiin myös Kiurunpesä – lounasravintola, joka toimi Mervin vastuulla. Kiurun kaupat laajensi myös vaatepuolelle ja edelleen Kiurun sisarukset yhdessä omistavat Kiurun Tekstiili –kaupan.

Mervi Kiuru perusti kenkäkaupan 1984 ja kauppa on toiminut noin 100 neliön tiloissa Teuvan Liiketalossa. Kenkä Expertti ja Kiurun Tekstiili täydentävät hyvin toisiansa ja tarjoavat teuvalaisille asukkaille tärkeän palvelukokonaisuuden ja – tuotteet. Mervi kertoo, että kenkävalikoimaan tarkastellaan kaksi kertaa vuodessa ostopäivillä ja sen lisäksi edustajat vierailevat kaupassa. Edustajien kautta saa myös hyvin tietoa, millaiset tuotteet seudulla myyvät.

 

Laskentatoimisto Lasse Åkerblad lokakuun kuukauden yritys

Yritys tarjoaa kirjanpitopalveluja ja HTM – tilintarkastuksia sekä erilaisia talouslaskelmia. 

Lasse Åkerblad perusti oman laskentatoimistonsa Teuvalle vuonna 1983, kun Maalausliike Lehtimäki & Mattila toi tilikirjojaan tarkistettavaksi. Siitä se lähti. Sitä ennen Lasse toimi Teuvalla Kafilla talouspäällikönä vuosina 1975 – 1980. Teuvalle hän saapui Turusta, jossa Lasse toimi Wärtsilän Turun telakalla budjettipäällikkönä. Kuvassa Teuvan Yrittäjien puheenjohtaja Ari Ollikkala ja varapj Ilpo Saksa ojentavat kunniakirjaa kuukauden yrittäjäksi valitulle Lasse Åkerbladille


 

harjun turve

Suomen Lämpöpuu Oy

as-muovi

datasteel

nipere oy

paakkunainen

Foto Nisula

Car Koivisto

Teuvan Mökki ja sorvituote Oy

Parrasauna

Teuvan keitintehdas