Etsi

Sote-uudistus luo uusia mahdollisuuksia maaseudulle

Soteuudistus on oikein toteutettuna hieno mahdollisuus synnyttää täysin uudenlaista palveluntuotantoa myös maaseudulle. Tätä mieltä mekin olemme Vimpelin Yrittäjissä. Haluamme Vimpelissä edistää toimivaa sote-uudistusta pitämällä omat jäsenyrityksemme mahdollisimman selvillä muutoksen ajankohtaisista asioista, jotka vaikuttavat jäsenyritysten toimintaan.

Vimpelin Yrittäjät pyrkii myös edistämään palvelusetelin käyttöönottoa Järvi-Pohjanmaalla. Palvelusetelillä voimme tukea jo toimivia sote-yrityksiä toimimaan kannattavasti. Sitten kun valinnanvapaus astuu voimaan, meillä on valinnanvaraa myös maaseudulla.

Vimpelissä haluamme säilyttää lähipalvelut riippumatta siitä, mikä taho ne tuottaa. Ensisijaisesti toivomme kuitenkin sellaista tahoa, josta hyötyy myös kunta jollain tavalla. Siksi toivomme lisää paikallista yrittäjyyttä ja uudenlaisia avauksia. 

Tälle sivustolle on tarkoitus koota sote-uudistukseen liittyvää tietoa paikallisesta näkökulmasta. Vimpelin Yrittäjät on antanut kunnanvaltuutetuille aloitteen maaliskuussa 2017 keskustelun avaamiseksi. Avauksessa esitettiin, että perustetaan avoin keskustelu aiheelle, joka meitä kaikkia koskettaa ja ryhdytään edistämään soteyrittäjyyttä Vimpelissä. Tärkeintä tietysti on se, että meillä on jokaisella kuntalaisella nyt ja tulevaisuudessa laadukas hoito ja hoiva. Sote-toiminta tarvitsee ympärilleen myös tukipalveluja, joiden järjestämisvastuu siirtyy niin ikään maakunnalle uudistuksen tullessa voimaan. Tukipalveluja ovat esimerkiksi siistijä- tai talonmiespalvelut, ruokahuolto ja niin edelleen. Täten on mahdollista, että uusia yrittämisen paikkoja tulee lähivuosina lisää myös Vimpeliin niin sote-alalle kuin sitä tukeville aloille. 


Suunnitelmissa on koota moniammatillinen työryhmä edistämään sote-keskustelua Vimpelissä. Mikäli olet sote-alan yrittäjä, ja haluat edistää sote-yrittäjien asemaa uudessa sotessa tai sinulla on muuten hyviä ideoita aiheeseen liittyen, voit ottaa yhteyttä Vimpelin Yrittäjiin. Vimpelin Yrittäjissä sote-keskustelusta vastaa Susanna Korkiatupa.

 

Jos haluat osallistua keskusteluun, voit olla yhteydessä Susannaan. 

Organisaatio

Vimpelin yrittäjät

Yhteystiedot

p. 0445896234

Loistava sisältötoimisto
Patruunantie 17
62800 Vimpeli

Susanna vastaa myös Vimpelin Yrittäjien nettisivujen ylläpidosta.