Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Plastec on Vimpelin vuoden yritys

Yrittäjäyhdistys on valinnut Plastec Finland Oy:n vuoden vimpeliläiseksi yritykseksi. Tämä muovituotteita teollisuuden tarpeisiin valmistava yritys on toiminut jo yli 20 vuoden ajan ja kasvanut vähitellen. Nyt yritys hyödyntää automaatiota, tekee omaa tuotekehitystä ja -suunnittelua sekä tähyää vientiin.

Kuvassa toimitusjohtaja Esa Salmela pitelee vaimonsa Sarin kanssa uusinta tuotetta, joka on lähdössä testaukseen. Tuotekehitys on lähtenyt asiakkaan tarpeesta, ja tuotantoon tuoli tulee testausten jälkeen todennäköisesti alkuvuodesta.
– Asiakkaalla oli tarve ja prototyyppi. Me suunnittelimme ja teimme muotit istuin- ja runko-osillle. Muotit valmistettiin teräksestä täällä meillä. Työ on erittäin vaativaa, Esa Salmela selventää.
– Istuinosan muotti painaa noin 5000 kiloa, joten sitä ei kannata pudottaa varpaille, lisää Sari Salmela.
Plastecin toimitilat sijaitsevat Vimpelissä Yhdystiellä, tuttavallisemmin ”Vimpelin teollisuusmäellä”, jonne on keskittynyt useita valmistavan teollisuuden ja alihankinnan yrityksiä. Yritys on perustettu 1995 ja vuonna 2008 siirryttiin Yhdystielle. Toimitiloja laajennettiin ja uudistettiin vuonna 2012, jolloin tilaa tuli yli puolet lisää. Tällöin aloitettiin myös investointi automaatioon.

Pitkäjänteistä kasvua ja kehitystä
Vimpelin vuoden yritykselle tunnusomaista on omistajien vuosien määrätietoinen yrityksen kehittäminen ja kasvattaminen.
– Yritys on tehnyt merkittäviä investointeja toimitiloihin, koneisiin ja laitteisiin, tuotekehitykseen sekä henkilöstön osaamiseen. Investointien seurauksena yrityksen tuotteiden jalostusaste ja teknologinen osaaminen ovat ottaneet merkittävän kasvuloikan. Kehityksen ja kasvun myötä yritys on saanut uusia asiakkaita, joiden avulla yrityksen tuotevalikoima on kasvanut. Johtavana ajatuksena on valmistaa tuotteita suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen, jossa ketjussa tuotantovälineiden oma valmistus tuo merkittävää kilpailuetua, perustelee Vesa Alanko-Luopa Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelusta.
Plastec on kuluvana vuonna investoinut muun muassa uusiin ruiskuvalukoneisiin ja robotteihin. Ensi keväänä tulee uusi suurempi ruiskuvalukone, jolla on mahdollista tehdä aiempaa isompia tuotteita, kappaleen maksimimitat voivat olla yli metrin ja painoakin valmistetavalla tuotteella voi olla lähes viisi kiloa. Uudella koneella tullaan valmistamaan tuolien lisäksi mm. paloluukkuja katoille.
– Tarkoitus on hyödyntää osaamista ja uutta konekantaa, kun pystymme tekemään kustannustehokkaasti uusia, melko vaikeitakin muotteja, Esa Salmela sanoo.
Haastava tuotanto vaatii paljon koneilta, mutta myös osaavaa työvoimaa. Plastec Finland työllistää Esan ja Sarin lisäksi viisi henkilöä, joista yksi on opiskellut työn ohessa insinööriksi ja toimii nyt yrityksessä suunnittelijana. Yrityksellä on jonkin verran asiakkaita ulkomailla ja tavoitteena on kasvattaa viennin osuutta tulevina vuosina.


Plastec Finlandin esittelyvideon voi katsoa tästä. Vimpelin Yrittäjät ry onnittelee lämpimästi vuoden yritystä!