Etsi

Kesämarkkinat keräsivät kehuja

Vimpelin Yrittäjien teettämä palautekysely kesämarkkinoista on nyt suljettu. Yli puolet vastaajista pitää Saarikenttää hyvänä markkinapaikkana.

Kyselyyn tuli 41 vastausta. Vastaajista 61 % pitää Saarikenttää hyvänä paikkana markkinoiden järjestämiseen. Avoimessa palautteessa kiiteltiin muun muassa sitä, että kaikki kojut ovat sopivasti lähellä, väki oli paremmin kasassa ja livebändi kuului kaikkialle. 

– Palautteessa oli muutama kommentti, että liikkeet jäävät syrjään markkinoista. Tämä on hieman vääristynyt käsitys, sillä markkinoiden siirto Saarikentälle on lähtenyt kauppiastoimikunnan aloitteesta. Erikoisliikkeiden kauppiaat ovat olleet yksimielisiä siitä, että ratkaisu on hyvä. Kaikilta kauppiailta on kysytty mielipidettä asiaan, sanoo Vimpelin Yrittäjien puheenjohtaja Teija Uitto-Kohonen. 

Kun markkinat ovat Saarikentällä, kulku ja pysäköinti liikkeisiin on helpompaa, kun Patruunatie ei ole liikenteeltä suljettu. Moni kauppiaista myös kertoo, että markkinapäivä on edelleen ollut kesän vilkkain myyntipäivä ja esimerkiksi Lautamiehentiellä sijaitsevasta El Veranostakin kerrotaan, että vaikkei se ole edes pääkadun varrella, käy ovi tiuhaan markkinapäivänä. 

– Jokainen kauppias voi lisäksi halutessaan kehittää markkinapäivälle erikoistarjouksia, kampanjoita, arpajaisia tai mitä mieleen juolahtaakaan, ja tämä onkin kaikilla ihan yleisesti tiedossa, huomauttaa varapuheenjohtaja Susanna Korkiatupa.

Markkinakatua kaivattiin jonkin verran avoimessa palautteessa. On totta, että markkinakatukin oli mukava ja tuttu teema. Kuitenkin viime vuosina, kun torimyynti on menettänyt suosiotaan, ei myyjiä enää nähty edellisvuosien tapaan. Joskus asioita on pakko tehdä uudella, erilaisella tavalla. Paikalleen ei kannata jäädä.

– Muutama kommentti oli myös siitä, että markkinat jäävät syrjään eivätkä ohiajavat huomaa, että markkinat ovat Saarikentällä "syrjässä". Omasta mielestäni Saarikenttä on varsin keskeinen elementti ja kylän sydän. Minusta voimme ylpeänä hyödyntää sitä muussakin kuin pesispeleissä. Mutta aina löytyy parannettavaa, ja onneksi keräsimme palautetta, joten ehkä ensi vuodelle täytyy suunnitella näyttävämpiä banderolleja, ettei kukaan epähuomiossa aja ohi markkinoista, Korkiatupa jatkaa.

Markkinat ovat yhteiset

Tärkeimpiä asioita markkinoilla kyselyn mukaan olivat paljon erilaisia myyjiä ja tuttujen tapaaminen. Kolmanneksi tärkeintä oli se, että lapsille on riittävästi mieluisaa tekemistä ja yhtä tärkeänä pidettiin myös paikallisten kauppiaiden markkinatarjouksia. Yli 80 % vastaajista valitsi tärkeäksi juuri markkinamyyjien määrän ja monipuolisuuden.

– Markkinamyyjien määrään ei tietenkään yrittäjäyhdistys tai Veto voi vaikuttaa. Myyjät päättävät toki itse, minne tulevat. Useat myyjät kuitenkin kehuivat tämän kesän markkinoita. Heidänkin on helpompi tulla Saarikentälle, missä myös esimerkiksi wc-tilat ovat helposti saatavilla. Juontajaa toivottiin kiertelemään kojuihin ja kertomaan tuotteista, mikä olikin hyvä aloite, kertoo Korkiatupa.

Vimpelin Kesämarkkinat järjestää Vimpelin Veto, joka vastaa markkinapaikkojen myynnistä. Yrittäjäyhdistys on kuitenkin tiiviisti mukana järjestelyissä ja markkinoinnissa. Tänä vuonna yrittäjäyhdistyksen vetovastuulle jäi iltatapahtuman järjestäminen. Hienoa oli myös saada mukaan palokunta ja Vimpelin seurakunta järjestämään ohjelmaa. Tietysti myös kunta on markkinoilla mukana.

– Palautteessa tuli paljon hienoja ideoita markkinoille. Esimerkiksi poni- tai traktoriajelua lapsille, hirsirakentamisen esittelyä, paikallisten yritysten esittelyä, jokea voisi hyödyntää jonkinlaisessa kelluntatapahtumassa, saappaanheittoa, leikkimieliset yleisurheilun mm-kisat, superin pelaajien fanitapaamisia ja paljon muuta. Kaikki ideat otetaan mielihyvin vastaan ja jos vaan järjestäviä tahoja ilmoittautuu mukaan vetovastuuseen, niin oikeastaan melkein mitä tahansa voi markkinoilla tapahtua! On kuitenkin huomioitava, että esimerkiksi Vimpelin yrittäjät tekevät ja järjestävät tapahtumia omalla vapaa-ajallaan omien päivätöidensä ohella ja Vimpelin Vedolla on täysi työ kauden ollessa kuumimmillaan kesällä, joten rahkeet eivät ihan kaikkeen riitä. Järjestelyihin otetaan ilomielin lisää vapaaehtoisia, Uitto-Kohonen kiteyttää.

Kiitos kaikille palautteesta! Tuotepaketti arvotaan lähiaikoina ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. 

Kiitos vielä kaikille yhteistyötahoille, jotka olivat mahdollistamassa Vimpelin kesämarkkinoita ja markkinatansseja 2017! Jokaisen panos oli kullan arvoinen ja ensi vuonna taas uudelleen, eikös vain!