4.11.2017 klo 20:47
Uutinen

Mikko Liikala on Vimpelin Vuoden Yrittäjä

Vimpeliläisen Mikko Liikalan Vimpelin Metallityö on kuluvan vuoden aikana lähtenyt vauhdikkaaseen kasvuun. Muun muassa tästä syystä yrittäjä valittiin tänä vuonna Vuoden Yrittäjäksi.

Kuluvan vuoden aikana Vimpelin Metallityö on siirtynyt uusiin tiloihin ja palkannut työntekijöitä. Yrittäjä Mikko Liikala on muutenkin Vimpelissä aktiivinen henkilö ja on esimerkiksi yksi Vimpelin Vedon huoltajista. Omaan liiketoimintaan investoiminen, kasvuhakuisuus ja aktiivisuus olivat Vimpelin Vuoden Yrittäjän valinnassa tärkeimmät kriteerit.

– Olen erittäin otettu ja kiitollinen tästä huomionosoituksesta, Liikala sanoo.

Vimpelin Yrittäjät on myös pannut merkille, että Liikala hyödyntää aktiivisesti sosiaalista mediaa näkyvyydessä, mikä on varsin esimerkillistä.

– Instagramin ja Facebookin käyttö markkinoinnin välineenä on lisännyt yritykseni tunnettuutta huomattavasti. Ei ole tarvinnut juurikaan mainostaa, kun sana on levinnyt somessa, yrittäjä itse toteaa.

Palkkaaminen kertoo kasvaneesta tilauskannasta

Vimpelin Metallityö on yrityksenä toiminut jo kuutisen vuotta. Yrityksen palveluun kuuluvat erilaisten metallirakenteiden tai niiden osien valmistus. Yrityksellä on myös joitakin omia tuotteita, kuten esimerkiksi lyöntikehikkoja. Aluksi Liikala pyöritti toimintaa kotitalonsa pihalla sijaitsevista tiloista käsin.

– Siirryin uusiin tiloihin Lähdetielle vuoden alusta. Aiemmin työllistin muutamia alihankkijoita kausiluonteisesti, mutta tänä vuonna olen pystynyt palkkaamaan kaksi määräaikaista työntekijää. Tällä hetkellä on myös yksi harjoittelija sekä yksi rekrykoulutuksen kautta töissä tarpeen mukaan ja harjoittelujaksoilla oleva työntekijä. Olemme hakeneet kehittämiseen työntekijää myös KEKO-koulutuksen kautta, hän kertoo.

Jatkuvaa kehittämistä ja uusia visioita tulee olla, jotta yritystoiminta voi kasvaa. Näin on myös Vimpelin Metallityössä.

– On meillä nytkin joitakin uusia kuvioita suunnitteilla. Kun pysyy ajan hermolla, toimii aktiivisesti yritysten ja kuntalaisten keskellä, huomaa mistä tuotteista tai palveluista on kysyntää. Näin voi löytyä uusia markkinarakoja, Liikala sanoo.

Metalliyritysten verkosto toimii hyvin

Vimpelin Metallityö tekee tiivistä yhteistyötä alueen muiden metalli- ja alumiinialan yritysten kanssa.

– Käytämme valmistamiamme tuotteita lähiyrityksissä maalattavana. Omaa maalaamoa ei kannata tehdä. Kaikkien yritysten välillä vallitsee hyvä, verkostomainen ajattelutapa: Jos itse ei pysty jotain palvelua tai tuotetta toteuttaa, ohjataan asiakas siihen pajaan, joka pystyy. Tällä tavalla meillekin ohjautuu paljon asiakkaita. Verkoston yritykset eivät kilpaile keskenään, vaan tuemme toisiamme, mikä on arvokasta.

Tutustu tarkemmin Vimpelin Metallityöhön ja tuotteisiin täällä.

Vimpelin Yrittäjät ry onnittelee Vimpelin Vuoden Yrittäjää 2017!

Kuvassa: Aki Kanerva (vasemmalla) on alanvaihtaja ja parhaillaan opiskelee JAMIlla metallialaa. Hän on yksi Mikko Liikalan luottotyöntekijöistä ja tulee tällä hetkellä töihin kutsuttaessa sekä työharjoittelujaksoina.