16.1.2018 klo 11:28
Uutinen

Aktiivinen vuosi tulossa

Vimpelin Yrittäjien hallitus piti järjestäytymiskokouksen 9.1. Vastuiden jaon lisäksi käsiteltiin alkaneen vuoden teemoja ja painopistealueita. Tulossa on erittäin aktiivinen vuosi.

Vimpelin Yrittäjien hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin tiistaina 9.1. Vimpelin Yrittäjien ehdokkuutta vuoden parhaaksi paikallisyhdistykseksi juhlistettiin alkuun viinerikahveilla. Voittaja ratkeaa 3.2.

Alkaneelle vuodelle valittiin painopistealueiksi paikallinen kehittäminen ja jäsenmäärän kasvattaminen. Nämä ovat myös osa Vimpelin Yrittäjien strategiaa. Paljon paukkuja tänä vuonna laitetaan myös Asumista- ja hyvinvointia -messuille, jotka järjestetään 5.5.2018 Vimpelissä. Messujen myynti käynnistetään lähiaikoina. Messut järjestää Järvi-Pohjanmaan yrityspalvelu JPYP.

Lakaniemestä varapuheenjohtaja

Sihteerinä ja rahastonhoitajana jatkaa edelleen Johanna Mbye. Varapuheenjohtajaksi valittiin Jari Lakaniemi. Kokouksessa jaettiin myös muita vastuualueita. Vuodesta on tulossa erittäin aktiivinen, joten vastuutus on paikallaan. Sote-maku-asiat, tiedotus- ja markkinointivastuu on puheenjohtaja Susanna Korkiatuvalla, yrittäjyyskasvatuksen osa-alueet ovat hallituksen uuden jäsenen Sanna Järviahon vastuulla, bilevastaaviksi valittiin Janne Metsälä ja Teija Uitto-Kohonen. Merkkipäivävastaavana on Ulla Laakso.

Vimpelin Yrittäjien hallinnoima Elinkeinovaliokunta aloittaa toimintansa helmikuussa. Valiokuntaan on kutsuttu yrittäjiä teollisuudesta, matkailun puolelta sekä sote-yrityksistä. Mikäli haluat valiokuntaan, voit olla yhteydessä Susannaan. Hallituksesta Esa Salmela, Jari Lakaniemi ja Vesa Alanko-Luopa ovat nimettyinä Elinkeinovaliokuntaan.

– Olemme nyt lähettäneet kutsut valtuutetuille ja kuntaan. Odottelemme nyt kunnalta nimeämisiä jäseniksi. Elinkeinovaliokunnan tarkoitus on toimia kunnan ja yritysten keskusteluareenana, joka edistää yrittäjyyttä ja elinkeinoelämää Vimpelissä. Ryhmässä luodaan elinkeinostrategia, viedään asioita päätöksenteonvalmisteluun ja viedään aktiivisesti yritysten kehittämistarpeita kunnalle. Ryhmässä on myös JPYP edustettuna, sanoo Susanna Korkiatupa.

Kehittämishanke hakuun

Hallitus päätti myös hakea Leader Aisaparilta 75 000 euron kehittämishanketta, jolla kehitetään Vimpelin keskusta-aluetta, parannetaan verkkonäkyvyyttä ja lisätään yhteisöllisyyttä.

– Haluamme parantaa keskustan viihtyvyyttä ja vetovoimaa. Tämä on tavallaan kaikkien yhteinen asia, ja moni haluaa sitä edistää, mutta koordinointivastuuta ei ole ollut mahdollista asettaa kenellekään, koska keskustan alueella on useita toimijoita. Päätimme siis yrittäjäyhdistyksessä, että jotain tarttis nyt tehdä ja lähteä hakemaan hanketta, Korkiatupa selventää.

Hankkeessa on tarkoitus hakea Vimpelille matkailullista näkyvyyttä, jota voisi etenkin kesäsesonkiin yhdistää. Tämä liittyy kiinteästi keskustan alueen viihtyvyyden parantamiseen, sillä keskusta on kuntamme kasvot. Hankkeella halutaan luoda yhtenäistä brändiä ja lisätä myös palveluiden ja tapahtumien verkkonäkyvyyttä voimakkaasti. Tämä tietysti hyödyttää niin meitä vimpeliläisiä kuin vierilijoita ja matkailjoitakin. Hanketta aiotaan hakea 31.1. päättyvässä haussa. Rahoituksen saaminen ratkeaa noin puolen vuoden kuluessa hakemuksen jättämisestä.

– Kun asiat varmistuvat, tiedotamme kyllä hankkeen sisällöstä ja aikatauluista tarkemmin. Hankkeelle tullaan myös hakemaan hankekoordinaattoria.

Tietosuoja-asetuksesta ja talousjohtamisesta ilta

Hallitus suunnitteli tarkemmin myös tulevaa Talous- ja tietosuojailtaa.

– Tietosuoja-asetus koskee ihan kaikkia yrityksiä, tätä pitäisi nyt tiedottaa paljon, totesi rahastonhoitaja ja sihteeri Johanna Mbye.

Kokouksessa päätettiin tarjota ilta Vimpelin Yrittäjien jäsenille maksutta jäsenetuna. Myös muita jäsenetuja suunniteltiin toteutettavaksi myöhemmin keväällä.

Lue tarkemmin Talous- ja tietosuojaillasta.