17.2.2018 klo 13:08
Uutinen

Mitä hyvää Vimpelin kunnassa ?

Elinkeinopoliittinen mittaristo 2018 -kysely on käynnissä. Mitä hyvää Vimpelissä tapahtui viime vuonna yritysten ja kunnan yhteistyörintamalla? Tuntuuko ettei mitään? Mietitäänpäs uudelleen.

Viestintä unohtuu usein arjessa, siksi myös maaliin menneistä asioista ja onnistumisista unohtuu harmillisen usein kertoa. Tässä siis listaus asioista, mitä HYVÄÄ viime vuonna tapahtui yhdessä Vimpelin kunnan kanssa tehden. Asiat eivät kuntayhteistyössä läheskään aina tapahtu nopeasti, senhän me tiedämme. Myös virhearviointeja ja väärinkäsityksiä syntyy, yrittämisen kannalta vääriä päätöksiäkin joskus tehdään, ja usein nämä huonot asiat saavat eniten huomiota ja aiheuttavat eniten pahoja puheita. Todellisuudessa nyt meillä on otettu hienoja edistysaskelia – suunta on oikea. Muistetaanhan siis tuoda esille niitä hyviä asioita?

1. UUSI, YRITYSMYÖNTEINEN KUNTASTRATEGIA

Vimpeli uudisti strategiansa kertaheitolla. Hiukkasen kritiikkiäkin saanut aivan uudenlainen ja kuntakentällä aikansa edelläkävijä oleva kuntastrategia otettiin käyttöön 1.1.2017. Strategiaan yhdeksi painopistealueeksi on kirjattu Elinkeinotoiminta. Osa-aluetta kuvataan mm. näin: Elinvoimapolitiikka on läpileikkaavana elementtinä kaikessa kunnan toiminnassa. Kaavoitus ja tietoliikenneyhteydet ovat kunnossa. Kunnan oma hankintatoiminta ja omistajapolitiikka on läpinäkyvää. Uuden strategian käyttöönotosta yhtenä konkreettisena esimerkkinä on kunnan edistämä valokuituhanke, joka alkoi keskustan alueella. Valokuituverkkoa aletaan rakentaa kesällä 2018 uusille alueille. Strategiaa valmistelemaan oli pyydetty yrittäjiä ja noin puolet valmisteluporukasta oli yrittäjiä. Elinkeinotoiminnan kirjaaminen strategiaan on merkittävä asia ja osoitus kunnan halusta ottaa yritykset huomioon vahvasti.

2. ELINKEINOVALIOKUNTA

Elinkeinovaliokunnan kokoaminen alkoi viime vuonna. Kunta osallistuu elinkeinovaliokuntaan ja sitoutuu viemään asioita päätöksenteon valmisteluun ja edistämään Vimpelin elinkeinopolitiikkaa eteenpäin. Valiokunnan tehtävä on edistää HYVÄÄ HANKINTAPOLITIIKKAA, LUODA VIMPELIIN ELINKEINOSTRATEGIA, EDISTÄÄ YRITYSVAIKUTUSTEN ARVIOINNIN LISÄÄMISTÄ PÄÄTÖKSENTEOSSA. Lue lisää täältä.

3. VETOVOIMAA JA VIIHTYVYYTTÄ VIMPELIIN HANKE

Kunta suhtautui innostuneesti Vimpelin Yrittäjien suunnittelemaan yhteiseen keskustan viihtyvyyden parannushankkeeseen. Hankkeessa parannetaan myös kunnan verkkonäkyvyyttä sekä luodaan ja vahvistetaan yhteinen brändi. Hankkeeseen on haettu rahoitusta Leader Aisaparilta. Kunta tukee hanketta 12,5% lisärahoituksella sekä myöntämällä hankkeen käynnistymiseen korotonta lainaa. Hankkeen arvo on 75 000 euroa. Rahoituspäätös tullee kesällä 2018. Hanketta ei olisi voitu hakea ilman kunnan lisärahoitusta ja lainaa.

4. JÄRVI-POHJANMAAN YRITYSPALVELU

Viime vuonna vimpeliläisiä yrityksiä osallistui Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun kustantamalle Alinhankintamessujen yhteispaikalle. Elinkeinoyhtiön edustaja istui myös jokaisessa Vimpelin Yrittäjien hallituksen kokouksessa sekä järjesti Vimpelin kesämarkkinoita mm. ottamalla vastaan paikkavarauksia. Elinkeinoyhtiön edustaja myös osallistui kesämarkkinoiden iltatapahtuman järjestelyyn. Elinkeinoyhtiö oli siis aktiivisesti mukana suunnittelemassa ja myös läsnä monissa kunnan tapahtumista. Moni isompi yritys hyödynsi elinkeinoyhtiön neuvontapalveluja investointien suunnittelussa ja investointitukihakemuksissa. Elinkeinopalvelut on toteutettu kunnassamme monipuolisesti ja laadukkaasti.

Yrittäjäyhdistyksen jäsen, käy vastaamassa Elinkeinopoliittiseen mittaristoon – kerrotaan nyt nämä hyvät asiat Vimpelin kunnasta ja parannetaan entisestään hyvää yhteistyötä ja kuntamme elinkeinopolitiikkaa! Kysely löytyy sähköpostistasi! Linkki on henkilökohtainen, joten katso tarkasti sähköposti, oletko saanut sen.