15.6.2018 klo 20:11
Uutinen

Vetovoimaa ja viihtyvyyttä Vimpeliin

Vimpelin yrittäjät on hakenut LEADER Aisaparilta yleistä kehittämishanketta, jolla parannetaan Vimpelin keskustan viihtyvyyttä ja vetovoimaa. Aisaparin hallitus on hyväksynyt hankkeen, minkä jälkeen hanke meni ELY-keskuksen käsittelyyn. Myönteinen päätös tuli kesän aikana – onnea Vimpeli!

Hankkeen tavoitteena on saada Vimpelin keskustan alueen viihtyvyyttä parannettua yhteisesti. Suunnitteilla on mm. viihtyisiä keitaita, istutuksia sekä sesonkivalojen uusi suunnitelma. Hankkeessa on tavoitteena myös parantaa ja vahvistaa Vimpelin yhteistä yhteisöbrändiä. Vahvalla, positiivisella brändillä on mahdollisuus ylläpitää elinvoimaa ja saada positiivista näkyvyyttä. Hyvä, vahva brändi auttaa myös nykyisten asukkaiden ja toimijoiden sitouttamisessa. Vimpelillä on jo vahva brändi, joka on syntynyt veturiyhteisöjen myötävaikutuksesta. Tämä brändi pitäisi sanoittaa ja visualisoida. Yhteisöllisyyden vahvistaminen ja tuominen esille parantaa brändiä ja nykyisten toimijoiden mielikuvia. Brändillä ei tarkoiteta kuntabrändiä, vaan niin sanottua yhteisöbrändiä. Osallistuminen, yhteisö, yhteisöllisyys ovat maaseudun toimijoiden valttikortti. Brändin luomisessa uudella tavalla korostuu yhä enemmän vuorovaikutus eri toimijoiden kesken. Kunnan rooli yhteisöbrändissä on olla mukana yhteisössä yhtenä toimijana. Yhteisöbrändin tarkoitus on vahvistaa jo olemassa olevaa, aineetonta Vimpeli-brändiä.

Hanke alkaa kunnolla ensi vuonna

Hankkeen aloituskokous pidetään syyskuun alussa, ja siinä käydään läpi hankkeen läpiviennin teknisiä asioita. Varsinainen hankeaika alkaa joulukuussa ja hankkeeseen palkataan osa-aikainen koordinaattori ajalle 2/19–11/19. Koordinaattori työstää hankkeessa toteutettavat toimenpiteet ja valmistelee hankkeen raportointia ja on yhteydessä yhteistyökumppaneihin. Koska työllistämisaika hankkeessa on alle vuosi, ei lain mukaan tarvitse tehdä julkista hakua.

Päivitämme sivuillemme tietoa hankkeesta, kun se alkaa kunnolla! Myös toimenpidesuunnitelma tulee nähtäville ja aikataulu.