5.9.2018 klo 11:22
Uutinen

Vimpelissä on hyvä yrittää

Minulta kysytään valtakunnallisen ja alueellisen yrittäjäjärjestötoiminnan puitteissa hyvin usein: kuinka yhteistyö pelaa kunnan kanssa Vimpelissä? Tämä keskustelunaihe on ollut vakio niin kauan kuin olen jollain lailla yrittäjäjärjestön toiminnassa ollut mukana.

Kysymys on perusteltu. Kuntien elinvoiman edellytys ovat toimivat suhteet kunnan ja yritysten sekä kolmannen sektorin välillä. Pienessä kunnassa ei ole varaa nirsoilla, on toivotettava kaikki toimijat tervetulleiksi – ja onneksi meillä näin on toimittukin. Totta kai on tärkeää, että meillä on ns. omia yrityksiä, jotka ovat kunnassa kirjoilla. Mutta aivan yhtä tärkeitä ovat yritykset, olivatpa ne isoja tai pieniä, jotka toimivat Vimpelissä, mutta saattavat olla kirjoilla jossain muualla. Nämäkin yritykset työllistävät vimpeliläisiä, luovat hyvinvointia, tarjoavat palveluita joko kuluttajille tai yrityksille sekä pitävät palvelutasoamme yllä ja näin lisäävät vetovoimaa omalta osaltaan. Jokainen toimija on tärkeä.

Mitä tuohon kysymykseen tulee: olen viime aikoina usein vastannut siihen, että hyvin meillä menee. Johtuen yritystoiminnan ja julkisen sektorin perustoimintojen erilaisista luonteista, ei toimintatapoja aina täysin saada synkattua yhteen. Me yrittäjät kun haluaisimme, että asiat tapahtuvat heti ja kuntaorganisaatiossa asiat on tehtävä kuntalain ja muiden pykälien mukaan, mikä taas saattaa viedä joskus aikaa. Mutta mitä sitten? Minusta parasta on kuitenkin yhteinen tahtotila ja ilmapiiri, jossa ihmiset vievät asioita yhteiseen maaliin, vaikka matkalla tulisi pieniä rönsyjäkin. Tästä osoituksena Vimpelissä on esimerkiksi yhteinen Elinkeinovaliokunta, ja kunnan myönteinen suhtautuminen Yrittäjien hakemaan hankkeeseen. Yrittäjän päivän kunniaksi kokoonnuimme tänään myös yhteiselle aamupalalle kunnan kutsumana.

Oikein hyvää yrittäjän päivää jokaiselle!

Susanna Korkiatupa,
Vimpelin Yrittäjien puheenjohtaja ja viestintäyrittäjä

Kirjoitus on julkaistu Järviseudun Sanomissa Yrittäjän päivänä 5.9.2018