Etsi

Lakis Oy on Vimpelin Vuoden yritys 2018

Vimpelin Yrittäjäjien pikkujouluissa palkittiin Lakis Oy vuoden yrityksenä.

Lakis Oy:ssä toteutettiin omistajanvaihdos muutama vuosi sitten. Uudeksi yrittäjäksi lähti Jouni Niemelä. 

– Jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana hän uudisti merkittävällä tavalla rinnekeskuksen toimintaa remontoimalla ravintolan, rakentamalla laavun, rakentamalla frisbeegolf-radan ja muutenkin tekemällä toimintaa uudella tavalla näkyväksi, kertoo Vimpelin Yrittäjien puheenjohtaja Susanna Korkiatupa.

 

Vuoden 2018 aikana tuli valmiiksi suuri urakka, missä yrittäjä muutti vanhan sääpallon neuvottelutilaksi ravintola Välilaskun katolle. Hän myös laajensi Välilaskun remonttia ja syksyllä valmistuivat saunatilat sääpalloneuvotteluhuoneen alapuolelle. Lisäksi yrittäjä pyöritti kesän ajan Lappajärvellä risteilevän Veannettaren toimintaa.

– Toiminta on ollut näkyvää, eteenpäin menevää, aivan ihmeellisellä tavalla innovatiivista, persoonallista ja rohkeaa. Matkailun toimialalla ei kunnassamme ole montaa tekijää, mutta näemmä yksi pystyy saamaan aikaan asioita monenkin edestä. Yrittäjä on myös osallistunut kunnan kehittämiseen vapaa-ajallaan, sillä hän on mukana Vimpelin Elinkeinovaliokunnassa, jossa on tänä vuonna valmisteltu elinkeinostrategiaa. Yrittäjän esimerkki on inspiraationa muillekin ja hänen positiivinen mutta vaatimaton asenteensa työhön on erinomaisena ansiona. Lisäksi hän on mukana kehittämässä Lakeaharjun aluetta yhdessä eri yhdistysten kanssa ja osallistuu mm. Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti-kyläseuran toimintaan, perustelee Korkiatupa valintaa.

 

Tulevalle kaudelle Niemelällä ei ole mitään valtavia suunnitelmia. Odotuksia sen sijaan on.

– Kun tulisi nyt vaan lunta, hän heittää nauraen. 

Koko Vimpeli odottaa jälleen jännittyneenä, koska lämpötila laskee pakkasen puolelle kunnolla, niin että päästään lumettamaan. Ja saisihan sitä luonnonluntakin tietysti tulla! 

 

Vimpelin Yrittäjät onnittelee Lakis Oy:tä ja Jouni Niemelää!  

 

 

 

Vuoden yritys tai yrittäjä valitaan aina vuosittain ja valinnan tekee yrittäjäyhdistyksen hallitus.