Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Työpajat polkaistiin käyntiin!

Vetovoimaa ja viihtyvyyttä Vimpeliin -hankkeen työpajatoiminta startattiin tiistai-iltana Vimpelin Nuorisotalolla. Ensimmäisen työpajan teemana oli sesonkivalaistus.

Ennen varsinaisen työpajatoiminnan aloitusta Vimpelin Yrittäjien puheenjohtaja Susanna Korkiatupa valotti hankkeen taustoja. "Me haluamme saada kuntalaiset huomaamaan, että vetovoimaisuuden ja viihtyvyyden edistäminen kuuluu meille kaikille. Suunnitellaan ja tehdään yhdessä, laitetaan jokainen kortemme kekoon."

Innostunut puheensorina täytti Nuorisotalon kahvilan, kun esille otettiin jouluvalokirjoja, keskustan alueen pohjakarttoja, paperia ja tusseja. Työpajaan osallistujat jakautuivat pieniin ryhmiin ja ideat alkoivat lentämään. Suunnitelmia syntyi piirustusten, kirjoituksen ja valokuvien muodossa. Lopuksi suunnitelmat käytiin läpi yhdessä, illan aikana syntyi paljon upeita ideoita.

Monet suunnitelmat lähtivät liikkeelle tulevasta kiertoliittymästä ja jatkuivat läpi Patruunantien, unohtamatta vimpeliläisille tärkeitä paikkoja, kuten esimerkiksi Saarikenttää ja Lukkarinpuistoa. Jouluvalaistustuksen lisäksi suunnitelmissa mietittiin myös ympärivuotista valaistusta ja kohdevalaistusta esimerkiksi sotakoulu- ja pesispatsaaseen.

Perinteisen joulukuusivalaistuksen lisäksi suunnitelmissa nousi ideoita jätkänkynttilä "tiestä", joulukalenteri-ikkunoista, valoinstallaatioista, valotähtien heijastamisesta jäälle, valoketjuista sekä joulumaasta. 

"Kirjoitan nämä suunnitelmat "yksiin kansiin" ja lähden käymään keskustelua kunnan teknisen toimen kanssa siitä, kuinka asiassa edetään. Meillä on hyvä olla sekä lyhyen että pidemmän tähtäimen suunnitelma" toteaa projektipäällikkö Teija Uitto-Kohonen onnistuneen työpajaillan jälkeen.

Seuraava työpaja järjestetään tiistaina 12.3 klo 18 Nuorisotalolla, kahvitus alkaen klo 17.30. Illan teemana on keskustan alueen kukkaistutukset.