Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Imagolla elinvoimaa -seminaari oli timanttia!

Imagolla elinvoimaa –seminaari keräsi Vimpelin yhteiskoulun auditorioon sadan hengen yleisön kuulemaan ja keskustelemaan alueemme elinvoimasta. Ilta herätteli ajattelemaan tulevaisuuden työtä, alueen yhteistyötä ja jokaisen kuntalaisen roolia elinvoiman edistämisessä.

Vimpelin yhteiskoulun auditorio täyttyi keskiviikkoiltana alueemme kunnanjohtajista, luottamushenkilöistä, yrittäjistä ja aktiivisista kuntalaisista. Illan aikana yleisö sai kuulla tulvaisuuden työstä, paneelikeskustelua elinvoimasta, inspiroivaa ja innostavaa puhetta imagosta sekä verkostoitua alueen yrittäjien kanssa.  

Imagolla elinvoimaa –seminaarin ideoijana ja järjestävänä tahona toimi Vimpelin yrittäjäyhdistys, järjestely yhteistyössä oli mukana Elinvoimaa kuntiin ja Vetovoimaa ja viihtyvyyttä Vimpeliin –hankkeet, lisäksi seminaari oli osa Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien 80-vuotisjuhlakiertuetta

Vimpelin Yrittäjien puheenjohtajan Susanna Korkiatuvan tunnelmat heti seminaarin jälkeen: “Olen erittäin tyytyväinen seminaarin antiin. Meillä ei ole kovin usein tällä alueella tilaisuutta, jossa samassa olisi sekä kuntien johtajat, luottamushenkilöjohtoa ja yrittäjäyhdistysten puheenjohtajat paikalla. Kun ryhdyimme suunnittelemaan seminaaria, niin halusin, että kaikista kunnista olisi valtuutettuja ja johtavia virkamiehiä paikalla, tämä toteutui yhteistyötä tekemällä! Kutsuimme ahkerasti kuntaväkeä ja yrittäjiä seminaariin Järviseudun alueelta kukin omissa kunnissamme, meillä on aktiivista yhteistyötä Alajärven, Evijärven ja Lappajärven kesken. Seminaarin näin hieno onnistuminen osoittaa, että yhdessä tekemällä päästään huipputuloksiin.” 

Petra Pulkkinen käynnisti seminaari-illan vetämällä yhteen Elinvoimaa kuntiin –hankkeen työpajoissa nousseita teemoja, lisäksi yleisö pääsi miettimään tulevaisuuden työtä Pulkkisen johdattelemana. “Ihmistyö ei katoa, vaan muuttuu. Digitaalisuus, automaatio ja tekoäly luovat uutta työtä” toteaa Pulkkinen. 

Seminaari-illan paneelikeskustelun teemana oli elinvoima, mitä elinvoima on? Kenelle elinvoiman edistäminen kuuluu? Miten varmistetaan elinvoiman säilyminen maakunnan reuna-alueilla? Illan panelisteina toimivat elinkeinoministeri Mika Lintilä, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien varapuheenjohtaja Kati Pasto, Vimpelin kunnanjohtaja Sami Gustafsson ja Vimpelin Yrittäjien puheenjohtaja Susanna Korkiatupa. Panelistien puheenvuoroista nousi esille alueellinen yhteistyö, sujuvaan arkeen panostaminen, jokaisen kuntalaisen rooli asenneilmapiirin edistämisessä ja alueen yrittäjähenkisyys.  

“Useassa puheenvuorossa tuli esille seudullisen kehittämisstrategian tekeminen. Minäkin haluaisin, että tätä lähdetään tekemään vaikka heti! Alustavaa keskustelua on jo tietääkseni Järvi-Pohjanmaan yrityspalvelussa käyty. Strategia tulee kuitenkin kuitenkin koskettaa koko Järviseutua, ei vain Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-aluetta. Uskon täysin, että tämä on mahdollista, sillä näen, että alueemme kunnissa on nyt erinomainen yhteisen tekemisen pöhinä käynnissä” Korkiatupa summaa paneelikeskustelun jälkeen. 

Illan lopuksi seminaariyleisö pääsi kuulemaan Mikko Kalliolan omaperäistä ja räjähtävää esitystä aiheesta “Imagolla elinvoimaa”, Kalliolan esityksestä ei huumoriakaan puuttunut. Kalliolan yksi tärkeimmistä viesteistä oli se, että muutoksessa pienet asiat ovat tärkeitä. “Tie mestaruuteen on pienten tekojen takana”. 

Seminaariyleisölle tarjoiltiin myös yllätysnumero yhteisonnittelulaulun merkeissä ja väliajalla nautittiin Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien tarjoamat täytekakkukahvit. Seminaarista kotiin lähtevän yleisön tunnelmat olivat positiiviset, moni oli jäänyt pohtimaan juuri omaa rooliaan yhteisössään ja sitä, mitä voisi itse tehdä Järviseudun elinvoiman edistämiseksi.