Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Vetovoimaa ja viihtyvyyttä Vimpeliin -hanke etenee

 

Vetovoimaa ja viihtyvyyttä Vimpeliin -hankeen virallisesta startista on tullut kuluneeksi lähes päivälleen kaksi kuukautta. Näihin kuukausiin on mahtunut kaksi työpajaa, useita palavereita, satoja sähköposteja, Imagolla elinvoimaa –seminaarin järjestelyjä ja yhteistyöverkostojen luomista. 

Hankkeen kaksi ensimmäistä työpajaa on vetänyt ilahduttavasti aktiivisia kuntalaisia miettimään niin keskustan alueen sesonkivalaistusta, kun kukkaistutuksia ja yleistä viihtyvyyttä. Pajojen osallistujamäärä on ollut 15 – 25 henkeä. Työpajojen lisäksi tulevan kesän markkinakonseptia on ryhdytty hiomaan ja ohjelmasisältöä suunnittelemaan. Markkinatiimissä on mukana vajaan kymmenen hengen aktiivinen porukka. 

Vimpelin kunnan keskustan alueen kehittämisideoita on kerätty eri kanavia pitkin ja ideoista ei ole pulaa eikä puutetta. Projektipäällikkö Teija Uitto-Kohosta on lähestytty puheluin, sähköpostein, teksti- ja messengerviestein, on vedetty hihasta, kun on törmätty Patruunatiellä ja muissa yhteyksissä. Lisäksi hanke keräsi parin viikon ajan ideoita Kehittämisideoiden palautusbokseilla, jotka oli sijoitettu kirjastoon, Nelimarkan kahvilaan ja K-Market Vetoon.   

“Tällä hetkellä sesonkivalaistussuunnitelma on työnalla ja tarkoitus on saada suunnitelma kuntaan tämän kevään aikana, jotta valistuskilpailutukselle jää riittävästi aikaa. Vakaa aikomus on, että tulevana syksynä Vimpelin keskustaa valaisee upea jouluvalaistus” toteaa Uitto-Kohonen

Vetovoimaa ja viihtyvyyttä Vimpeliin –hanke sekä Vimpelin kunta käy vuoropuhelua siitä, kuinka kuntalaisten ideoita lähdetän toteuttamaan ja mitä toimenpiteitä voidaan tehdä lyhyelläkin aikataululla. Koska keskustan alueen yleinen siisteys on noussut esille useissa keskusteluissa, suunnitelmissa on, että keväällä järjestetään suuri siivoustalkoopäivä, johon houkutellaan mukaan eri yhdistyksiä ja seuroja, yrittäjiä, kunta ja seurakunta sekä tietenkin aktiivisia kuntalaisia. Siivouspäivästä tullaan tiedottamaan lisää kevään aikana.  

Uitto-Kohonen vetää myös Road68 -ryhmää, johon on kutsuttu mukaan tulevan kiertoliittymän läheisyydessä toimivia yrittäjiä sekä kunnan virkamiehiä sekä luottamushenkilöitä. Road68 -ryhmässä keskustellaan myös Vieresniemen ja Hietojanlahden kehittämisestä.  

“Kaiken kaikkiaan hanke on startannut vauhdikkaasi ja erityisen ilahduttavaa on se, kuinka aktiivisesti kuntalaiset ovat jo tässä vaiheessa osallistuneet ideoimiseen ja suunnitteluun. Vetovoimaisuus ja viihtyvyys on meidän kaikkien yhteinen asia” summaa Uitto-Kohonen

Hankkeen seuraava työpaja kokoontuu ensi viikon tiistaina eli 2.4 klo 18 (kahvitarjoilu klo 17.30) Nuorisotalolle miettimään yhteisöbrändiä, sitä mitä vimpeliläisyys/vimpeläisyys on? Mitkä ovat vimpeliläisen/vimpeläisen yhteisön vahvuudet? Millaisista asioista vimpeliläinen/vimpeläinen  identiteetti syntyy? Työpajaan on tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet kuntalaiset.