Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Joulumyyjäistapahtuma siirtyy Nuorisotalolle

Joulumyyjäiset järjestetään marraskuun viimeisenä lauantaina Vimpelin Nuorisotalolla.

Jo loppuvuonna 2018, kun Vetovoimaa ja viihtyvyyttä Vimpeliin -hankkeen rahoituspäätös oli tullut, Vimpelin yrittäjäyhdistys ja vasta valittu projektipäällikkö saivat suoraa palautetta ja toiveita ihmisiltä siitä, mitä hankkeessa voisi toteuttaa. Yhä uudelleen keskusteluissa nousi esille, että Vimpelissä järjestettävät tapahtumat kaipasivat uudistusta.  

Hankkeen aikana on jo tartuttu kesätapahtumakonseptin uudistamiseen ja kesällä saatiin nauttia Vipinäviikon ohjelmasta, seuraavaksi uudistetaan Joulunavaustapahtumaa. Tänä vuonna Vimpelin vapaa-aikatoimen ja Vedon palkitsemistilaisuus ja joulumyyjäiset on päätetty irrottaa toisistaan. Joulumyyjäiset järjestetään marraskuun viimeisenä lauantaina Nuorisotalolla. Tähän ratkaisuun on päädytty hyvässä hengessä kuntalaisilta saadun palautteen perusteella.  

Nuorisotalolle pyritään luomaan perinteistä joulumyyjäishenkeä ja toiveena on tunnelman lisäksi saada paikalle myyjiä ja koululuokkia, joilla on joulunaikaan sopivia myyntituotteita mm leivonnaisia, käsitöitä ja joulukoristeita. Myös eri yhdistykset ja seurat ovat lämpimästi tervetulleita myyjäisiin esittelemään toimintaansa. Nuorisotalolla myyjäiset levittäytyvät koko alakertaan ja myös salin puolen näyttämötila varataan myyjille. Lisäksi myyntipaikkoja tulee ulos, Nuorisotalon edustalle.  

Joulunavausviikonlopun ohjelmasta ja myyjäisten yksityiskohdista tiedotetaan lähempänä lisää. Viikonloppuun sisältyy edelleen perinteinen ilotulitus ja näillä näkymin myös vapaa-aikatoimen ja Vedon palkitsemistilaisuus toteutuu saman viikonlopun aikana. Lisäksi uusittu sesonkivalaistus sytytetään joulunavausviikonloppuna.

“Ensimmäisiä yhteydenottoja ja varauksia on jo tullut myyjäisiin liittyen ja vastaanotto myyjäispaikan vaihtumiselle on ollut positiivinen. Toivomme myös, että myyjäistapahtuman siirtyminen Vimpelin keskustaan ja lauantaipäivälle tukee kauppa- ja erikoisliikkeiden joulumyynnin starttia” toteaa hankkeen projektipäällikkö Teija Uitto-Kohonen

Tänä vuonna Vimpelin Yrittäjät ryn hallinnoima Vetovoimaa ja viihtyvyyttä Vimpeliin –hanke vastaa joulumyyjäistapahtuman järjestelyistä. Tulevia vuosia mietitään marraskuun jälkeen, kokeilusta saadun palautteen perusteella.