Etusivu > Etelä-Savon Yrittäjät > Etela Savo > Nuoret Yrittajat > Nuorten Yrittajien Kirjoituksia

Etsi

Tutustu ja hyödynnä

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Olo kuin supermiehellä!

24.10.2018

Hei! Olen Arttu Hietala 20-vuotias yrittäjä ja perustin oman yrityksen 18-vuotiaana.

Yrityksen perustaminen lähti siitä liikkeelle, kun ei ollut kesätöitä. Yrittäjyys ja yrittäminen oli kiehtonut minua ajatuksena jo pitkään ja jo silloin tajusin, että tämä voisi olla mahdollisuus minulle enemmän kuin uhka. Hommat laitettiin rokkaamaan. Näin perustui ensimmäinen yritykseni Noppa Clean Oy.

Noppa Clean Oy:n liikeideana oli autojen sisäputsaus ja liikeideamme pohjautui siihen, että me menisimme tapahtumiin, olisimme lähellä asiakkaita ja tällä tavalla erottuisimme joukosta. Noppa Cleanin toinen periaate oli nuorekkuus ja näin syntyi myös nuorille tuttu hästägi #nuorettyöllistävätnuoria. Uskoimme että ME nuoret pystymme näyttämään omaa osaamista muiden tavoin.

Ensimmäisenä kesänä me toimimme paljon eri tapahtumissa, kahviloiden pihalla ja teimme yrityskäyntejä. Kaikki työntekijät, minä lukaanmukien tienasin hyvät kesätyö rahat Noppa Cleanin avulla. Tajusimme jo tässä vaiheessa, että meillä on hyvä bisnes.

Kesä -2017, meidän toinen kesämme oli paljon suurempi, kuin ensimmäinen. Päätimme hankkia yhteiset työvaatteet, kunnon kaluston, mainoksia, facebook sivut, nettisivut jne. Kaikki mitä yrityksen peruspakettiin kuului. Työllistimme tänä kyseisenä kesänä 8 nuorta yrityksessämme ja olimme mm. Mikkelin Jukureiden muutamassa kotipelissä putsaamassa autoja. Tässä vaiheessa Noppa cleanin ydinporukkaan kuului Jecilia Taavitsainen, Pauliina Hietala ja Arttu Hietala. Arttu hoiti yritystä kaikinpuolin ja yritti johtaa tätä parhaan mukaan. Pauliina ja Jecilia vastasivat yleis- ilmeestä ja olivat ehdottomasti Noppa Cleanin kasvot. Tytöt hoitivat niin auton sisäputsaukset, kuin asiakaspalvelun todella hyvällä ilmeellä. Tässä vaiheessa opin hyvien työntekijöiden tärkeyden. Ilman heitä, tällaisessa yrityksissä mikään ei toimisi.

Kesälle 2018 loimme kovat tavoitteet, joihin emme päässeet. Tajusimme että yrityksen seuraavan askeleen ottaminen vaatii paljon rakasta työtä, joka tuli meille ehkä yllätyksenä. Autoja riitti putsattavaksi kyllä, mutta laajennus suunnitelmat meidän palvelun viemisestä muille paikkakunnille epäonnistui. Pieksämäellä olimme jo saaneet Noppa Cleania esille, mutta isompiin kaupunkeihin samanlaista boomia emme pystyneet vielä luomaan. Käytän sanaa vielä, koska yrittäjyys on asenne, hyvällä asenteella ja tahdolla tähänkin pystymme.

Mitä yrittäjyys on tuonut minulle itselleni?

Aivan älyttömästi. Haaveilin jo pienenä, että saisin kävellä joskus Helsingin keskustassa hieno puku päällä ja tehdä bisnestä. Tämän haaveen itseasiassa sain toteutettua viime kesänä ja olo oli kuin supermiehellä konsanaan.

Yrittäjyys on ollut minulle nyt elämän asenne kaksi vuotta. Yrittäjyys on opettanut etenkin sen, kuinka paljon työtä vaatii ihan sama mitä ikinä yritänkin. Tästä pääsenkin hyvin toiseen pointtiin, joka on työ. Työelämä on kiehtonut minua jo ihan pienestä pojasta asti ja olen jo yläasteelta lähtien halunnut olla ennemmin kehittämässä jotain suurta, kun istumassa koulun penkillä.

Tästä pääsen helposti seuraavaan pointtiin, joka on menestys. Minun mielestäni yrittäjällä pitää olla aina joku haave tai tavoite, jota kohti hän potkii itseään joka päivä. Aina välillä on hyvä haaveilla menestyksestä, ainakin itse teen sitä usein. Tämä motivoi minua menemään eteenpäin joka päivä. Haluan olla paras minä. Ilman näitä asioita, en pystyisi olemaan yrittäjä.

Terveisin,

Arttu Hietala

 

Jäsenedut tästä