Etsi

Tutustu ja hyödynnä

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Purkamisesta kiertotalouteen -webinaari

Purkamisesta kiertotalouteen -webinaari

Aika

9.12.2020 | 8:30

Paikka

Webinaari
Muiden tapahtumat

Tervetuloa Purkamisesta kiertotalouteen – webinaariin !

Onko purkujäte vain jätettä, vai voiko se olla uudelleenkäytettävää rakennusmateriaalia?

Tervetuloa purkamisen ja rakentamisen kiertotaloutta esittelevään webinaariin. Purettavat rakennukset tulisi jatkossa nähdä materiaaliresurssina ja -varastoina, ja purettavat materiaalit tulisi saada nykyistä paremmin uudelleenkäyttöön. Kiertotalouden lisääminen rakennus- ja purkusektorilla tarjoaa uusia ennennäkemättömiä liiketoiminta- ja työllisyysnäkökulmia, kun kierrätysvaatimukset kasvavat uusien asetusten ja määräysten myötä lähitulevaisuudessa.

Haitallisten aineiden tunnistaminen, vaarallisten jätteiden erottelu hyödynnettävistä sekä ympäristöhaittojen torjunta on myös otettava huomioon purkuhankkeen suunnittelussa.

Uudet rakennukset pitäisi suunnitella uudelleenkäyttö- ja kierrätysnäkökulmasta, ja ottaa huomioon purettavista rakennuksista vapautuva materiaali uusien rakennusten suunnitteluvaiheessa. Näistä asioista keskustellaan Mikkelin Kehitysyhtiö Miksein, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun ja Etelä-Savon Ammattiopiston yhteisessä webinaarissa. Ilmoittautumiset 4.12.2020 mennessä MikseiMikkelin tapahtumakalenterin kautta.

 

Jäsenedut tästä