Etsi

Tutustu ja hyödynnä

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Ennen kuin p**ka osuu tuulettimeen

Ennen kuin p**ka osuu tuulettimeen

Aika

20.5.2021 | 8:00

Paikka

Etäyhteydellä
Etäkoulutus

Ilmoittaudu: 18.5. mennessä tästä.

Osakassopimus

Osakassopimuksella luot pelisäännöt yritystoimintaasi varten - oli sitten kysymys yhtiön hallinnoimisesta ja päätöksenteosta tai rahoituksesta ja liiketoiminnan kehittämisestä. Huolellisesti laadittu ja yrityksen tarpeisiin soveltuva osakassopimus voi lisäksi olla kullanarvoinen osakkaiden välisiä erimielisyystilanteita ajatellen.

Testamentti

Oletko miettinyt, mitä tapahtuu omaisuudellesi kuolemasi jälkeen? Testamentilla voit turvata niin lesken kuin rintaperillisten tai muun läheisen asemaa. Testamentilla voit lisäksi mahdollistaa yritystoiminnan jatkuvuuden ja siirtymisen jouhevasti jatkajalle.

Avioehtosopimus

Tiesitkö, että ilman avioehtosopimusta aviopuolisolla on avio-oikeus kaikkeen omistamaasi omaisuuteen, mukaan lukien omistamasi yritysvarallisuus? Avioehtosopimus ei ole epäluottamuslause tulevalle tai olemassa olevalle aviopuolisolle vaan pelkästään järkevää, jotta yrityksen toimintaedellytykset saadaan turvattua mahdollisesta avioerosta ja puolison kuolemasta huolimatta.

Edunvalvontavaltuutus

Kuka huolehtii henkilökohtaisista asioistani tai kuka hoitaa yritykseni asioita ja edustaa minua yritystäni koskevassa päätöksenteossa, mikäli en siihen itse kykene? Näihin kysymyksiin pystyt itse vaikuttamaan sillä, että laadit itsellesi edunvalvontavaltuutuksen, jolla voit määrätä haluamasi edunvalvojan hoitamaan myös yritysvarallisuuteesi liittyviä asioita, mikäli et itse siihen kykene.

Aiheeseen johdattavat
Asianajotoimisto Fenno P & T Mikkeli Oy:n

Annaliisa Leinonen
juristi
Henna Murtonen
asianajaja, varatuomari

 

 

 

Jäsenedut tästä