Etsi

Tutustu ja hyödynnä

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Etelä-Savon Vuoden Nuori Yrittäjä on Joni Pietarinen Kangasniemeltä

Tulos tehdään yhdessä tekemällä

Etelä-Savon Vuoden Nuori Yrittäjä Joni Pietarinen luottaa työntekijöihinsä ja siihen, että rakennusalan työpaikat säilyvät Suomessa. Hän uskoo, että laajentamalla toimintaa kattavasti eri rakennusalan toimintoihin, pystyy tarjoamaan asiakasta paremmin tyydyttäviä kokonaisuuksia. Pietarinen on kehittänyt yritystään realistisesti ja maltillisesti, rohjeten kuitenkin tehdä investointeja myös koneisiin ja laitteisiin inhimillisen pääoman lisäksi.

Rakennuspalvelu Joni Pietarisen ehdoton valtti on monipuolisuus. Yritys tekee uudis- ja korjausrakentamista sekä peltitöitä vastaten myös sadevesijärjestelmistä ja katon turvatuotteista. Referenssilistalla on niin yksittäisiä pieniä kohteita kuin isoja julkisia urakoita.

– Aikeissa on laajentaa toimintaa myös putki- ja sähkötöihin. Lisäksi kauttamme saa rakentamisen neuvontaa ja konsultointia. Suunnitelmissani on aloittaa työn ohessa rakennusmestarikoulutus, johon hakee mahdollisesti myös osa työntekijöistämme, kertoo Pietarinen.

Kouluttautuminen koetaankin yrityksessä tärkeäksi. Sitä tarjotaan työntekijälle aina tarpeiden mukaisesti, sillä parantuneen osaamisen kautta työntekijöillä on mahdollisuus entistä itsenäisempiin työprojekteihin.

Pietarisesta on luontevaa antaa työntekijöille vastuuta ja tilaa, sillä sitä kautta yrityksen on mahdollista kehittyä. Laatua tarkkaillaan jatkuvasti palautteilla, ja jos joku homma ei toimi, tilanteeseen reagoidaan välittömästi.

Etelä-Savon Yrittäjät kiittääkin palkintoperusteluissaan systemaattisen kehittämisen lisäksi Joni Pietarisen johtamistapaa. Häntä pidetään osallistuvana, osallistavana, innostavana ja motivoivana johtajana, joka on aidosti osa yritystä ja sen työporukkaa.

– Minusta yritys on kuin yhteinen lapsi, jota kasvatetaan yhdessä, Pietarinen sanoo.

Kangasniemeläisen yrityksen pääasiallinen toimialue on Etelä-Savo ja Keski-Suomi, mutta käytännössä töitä tehdään koko Suomessa. Onnistumiseen tarvitaan Pietarisen mukaan aina osaava henkilöstö ja kumppanuusverkosto. Se hänellä onneksi on, ja se on ollut pysyvä.

Kirvesmieheksi vuonna 2002 valmistunut Joni Pietarinen perusti oman yrityksen vuonna 2006. Liikkeelle hän lähti yksin, mutta nykyään yritys työllistää yhdeksän alansa ammattilaista sekä muutaman kesätyöntekijän.

– Porukkamme keski-ikä on noin 28 vuotta ja tällä porukalla meillä on mahdollisuudet vaikka mihin. Oman taloudellisen aseman kasvattaminen ei ole ollut minulle pääasia, tuumii Pietarinen.

Vuoden Nuori Yrittäjä palkinto luovutettiin asianosaiselle Etelä-Savon Yrittäjien kevättapahtumassa 23. toukokuuta Kangasniemen Kakkaramäellä. Etelä-Savon Yrittäjät on yksi Suomen Yrittäjien aluejärjestöistä.

Lisätietoja:

Rakennuspalvelu Joni Pietarinen, yrittäjä Joni Pietarinen, puh. 040 754 6181, e-mail: joni.pietarinen@rpjp.fi, www.rpjp.fi

Etelä-Savon Yrittäjät, toimitusjohtaja Mirja Haavikko, puh. 0500 651 310, e-mail: mirja.haavikko@yrittajat.fi, www.yrittajat.fi/etelasavo

 

Jäsenedut tästä