Etsi

Tutustu ja hyödynnä

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Mikko Laamanen on Etelä-Savon Vuoden Nuori Yrittäjä 2012

Etelä-Savon Vuoden Nuori Yrittäjä Mikko Laamanen:
”Ilman hyvää työporukkaa ei laajentaminen olisi mahdollista”


Nuori Yrittäjä -kilpailussa Etelä-Savon Vuoden Nuorena Yrittäjänä 2012 palkittiin Mikko Laamanen vas. ja kunniamaininnan sai Ilkka Arvola oik.

Etelä-Savon Yrittäjien Vuoden 2012 Nuori Yrittäjä on Mikko Laamanen Savonrannalta. Kolmannen polven yrittäjä luotsaa Maansiirto ja Auraus Laamanen Oy:tä, joka tekee monipuolisesti erilaisia kone- ja maansiirtourakoita Savonlinnan talousalueella. Palkintoperusteluissa kiitetään Laamasen kasvuhakuisuutta ja rohkeutta laajentaa toimintaa uusille toimialueille tarjoten näin tärkeitä työpaikkoja seutukunnalle. Myös Laamasen kykyä henkilöstöjohtajana pidetään kannustavana ja esimerkillisenä.

Yritys on perustettu vuonna 2002. Alussa yrityksen päätoimialana oli traktoriurakointi, johon kuului myös teiden auraus ja hoito. Liiketoimintaa on kasvatettu viimeisen kolmen vuoden aikana yhä enenevässä määrin maanrakennuksen suuntaan hankkimalla sinne tarvittavaa kalustoa laadun ja tuottavuuden maksimoimiseksi.

– Koneita ja kalustoa saa aina, mutta tärkein menestystekijä on ollut motivoitunut ja työhön sitoutunut työntekijäporukka. Ilman sitä laajentuminen ei olisi ollut mahdollista, sanoo 34-vuotias Laamanen.

Erilaisten koneurakoiden lisäksi yrityksellä on maa-aineksen myyntiä ja korjaamopuoli, jossa huolletaan raskaan kaluston lisäksi myös muun muassa veneitä ja moottoripyöriä. Yrityksen liikevaihto on kasvanut tasaisesti viimeisen kolmen vuoden aikana. Viime vuonna liikevaihto oli noin
800 000 euroa.

Haasteellisinta yrittämisessä on Laamasen mukaan työn kausiluonteisuus – työporukalle kun pitäisi pystyä löytämään töitä tasaisesti ympäri vuoden.

– Tällä hetkellä meitä on kahdeksan plus minä, kertoo Laamanen.

Vaikka taantumasta paljon puhutaankin, uskoo Laamanen kasvunäkymien olevan suotuisat Savonlinnan, Punkaharjun ja Kerimäen ensi vuoden alussa toteuttaman kuntaliitoksen myötä.

– Yrityksessämme viimeisen kolmen vuoden aikana tehdyt panostukset ovat luoneet pohjan pitkäaikaisten sopimusten aikaansaamiseksi. Myös henkilökunnan osaamista on kehitetty lisäkoulutuksilla sekä työhyvinvointiin ja -turvallisuuteen liittyvillä koulutuksilla, joten meillä on kyky vastaanottaa ja toteuttaa yhä laajempia ja kokonaisvaltaisempia projekteja, toteaa Laamanen.

 

Lähiruokaravintolan yrittäjälle kunniamaininta

Kunniamaininnan saa mikkeliläinen Ilkka Arvola. Hänen yhdessä vaimonsa Vilma Arvolan kanssa vuonna 2009 perustama Vilee Oy on tuonut aidon piristysruiskeen paikalliseen ravintolakulttuuriin bistromaisella lähiruokaravintolalla ja herkkupuodilla, jonne kenen tahansa hyvän ruoan ystävän on helppo poiketa.

Yrityksen toiminta-ajatuksena on ollut panostaminen laadukkaaseen ruokaan ja hyvään palveluun tehden mahdollisimman paljon itse, jolloin hintataso on saatu pidettyä laatuun nähden alhaisena. Strategia on omalta osaltaan tarkoittanut myös tietoista pysymistä pienimuotoisuudessa. Siitä pidetään kiinni jatkossakin, sillä yrittäjä haluaa säilyttää toiminnan omannäköisenään ja varmistua laadusta henkilökohtaisesti.

Tunnustukset luovutettiin asianosaisille Etelä-Savon Yrittäjien vuosikokouksessa Juvalla keskiviikkona. Etelä-Savon Yrittäjät on yksi Suomen Yrittäjien 21 aluejärjestöstä. Jä rjestön tehtävä on toimia yrittäjien edunvalvojana, parantaa yrittäjien asemaa ja yrittämisen edellytyksiä. Maakunnalliseen yhdistykseen kuuluu noin 2700 yritystä.

 

Lisätietoja:

Yrittäjä Mikko Laamanen, Maansiirto- ja Auraus Laamanen Oy, puh. 0500 762 603 tai mikko.laamanen(a)maansiirtolaamanen.fi , www.maansiirtolaamanen.fi

Yrittäjä Ilkka Arvola, Vilee Oy, puh. 050 592 9156 tai info(a)vilee.fi , www.vilee.fi

Toimitusjohtaja Mirja Haavikko, Etelä-Savon Yrittäjät, puh. 0500 651 310 tai mirja.haavikko@yrittajat.fi

 

 

Jäsenedut tästä