Etsi

Tutustu ja hyödynnä

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjän vapaus!

Lähes vuosikymmenen mittaisen palkkatöissä olemisen jälkeen tein päätöksen, että perustan oman lakiasiaintoimiston ja ryhdyn yrittäjäksi.

Olen kasvanut yrittäjäperheessä ja -suvussa ja olen joskus sanonut, etten minä ainakaan ryhdy yrittäjäksi. Tämän olen sanonut, koska mielestäni toisella töissä oleminen on paljon helpompaa ja riskittömämpää. Ajatus yrittäjyydestä oli kuitenkin askarruttanut mieltäni jo jonkin aikaa ja pitkällisen harkinnan jälkeen päädyin siihen, että oman lakiasiaintoimiston perustaminen on juuri sitä mitä haluan.

Pian yrityksen perustamisen jälkeen yksi Smartius Oy:n perustajista otti yhteyttä minuun ja kysyi olisinko kiinnostunut liittymään mukaan. Smartiuksen ajatus tuntui heti sopivalta ja liityin mukaan. Smartius on uusi konsepti lakialalla, olemme kaikki itsenäisiä yrittäjiä, mutta tarjoamme palveluitamme saman konseptin alta. Pystymme palvelemaan asiakkaitamme kokonaisvaltaisemmin, sillä verkostoomme kuuluu eri juridiikan osa-alueiden erikoisosaajia. Voimme tarjota toisillemme töitä tai hoitaa kaikki toimeksiannot itsenäisesti. Jokaisella on vapaus valita työt joita haluaa tehdä, samoin työmäärän. Aloittelevana yrittäjänä minulle on ollut arvokasta, että olen voinut hoitaa toimeksiantoja muiden smartiuslaisten asiakkaille ja samaan aikaan rakentaa omaa asiakaskuntaani.

Kahden pienen lapsen äitinä yrittäjyys on välillä haastavaa, mutta myös helpottavaa. Voin joustaa työajoista ja järjestellä työt ja kotiasiat meidän perheelle parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaiden aikataulutoiveet huomioiden. Mieheni Jani on ollut koko yrittäjyyden ajan korvaamaton tukeni, vaikka hänkin on joutunut joustamaan omien menojensa kanssa minun työni eteen. Ystävien ja sukulaisten tukiverkosto helpottaa arjen haasteiden kanssa, kuten varmasti kaikissa lapsiperheissä ja sen arvo on mittaamattoman suuri.

Muiden yrittäjien kohtaaminen ja asioista keskusteleminen on minulle tärkeää. On ollut hienoa päästä mukaan Mikkelin nuorten yrittäjien after work tapaamisiin ja jakaa ajatuksia niin työstä kuin muutenkin muiden samassa tilanteessa olevien ihmisten kanssa. Palkkatyössä on helppoutensa ja haasteensa, mutta yrittäjän vapaus on sellainen asia, jota ei mielestäni voi liikaa korostaa. Yrittäjyys vaatii paljon sitoutumista ja halua hoitaa asiat kunnolla, mutta sen mukana tuoma vapaus on juuri sitä mitä minä olen elämääni kaivannut. Todennäköisesti yrittäjyyden ympäröimänä kasvaminen on muokannut arvomaailmaani siten, että arvoni osuvat hyvin yhteen yrittäjän arjen kanssa. Olen iloinen myös siitä, että yrittäjyyttä arvostetaan nykyisin myös nuorten keskuudessa ja yhä useampi haluaa ansaita elantonsa oman yrityksensä kautta.

Toivotan kaikille yrittäjille aurinkoista ja rentouttavaa kesää! Ollaan ylpeitä yrittäjyydestä!

Mirja Kattilakoski

 

 

Jäsenedut tästä