Etsi

T Malava Ky Joroisten vuoden yrittäjä

Joroisten Vuoden Yrittäjä 2013 – palkinnon saajaksi valittiin Itsenäisyyspäivänä T Malava Ky. Valinta on tehty yhteistyössä Joroisten Yrittäjät ry:n ja Joroisten kunnan kanssa.

Öljykuljetuksiin erikoistunut yritys on perustettu vuonna 1994. Se työllistää 13 henkilöä ja liikevaihto on noin kolme miljoonaa euroa. Yrityksen toimialueena on lähes koko Pohjois-Savo sekä Pielisen länsipuoli Pohjois-Karjalasta. Palkinto luovutettiin 6.12. Joroisten kunnan järjestämässä Itsenäisyyspäivän juhlassa Urheilutalolla.

T Malava Ky:n on perustanut sen omistaja Timo Malava vuonna 1994. Yritystoiminta käynnistyi kuitenkin jo vuonna 1981 jolloin yrittäjä aloitti maa-ainesten kuljetukset yhdellä sora-autolla. Öljykuljetuksiin siirryttiin yrittäjän mukaan markkinatilanteesta johtuen sekä siksi, ettei muita halukkaita toimialalle Keski-Savon alueelta löytynyt. Valintaa ei ole tarvinnut katua, onhan yritys kasvanut merkittäväksi työllistäjäksi ja kuljetuskapasiteettia on kuuden säiliöautoyhdistelmän verran. Kasvuun on vaikuttanut merkittävästi öljy-yhtiöiden yhdistyminen, samalla kuitenkin alan yrittäjien määrä on vähentynyt. Muutoin toimialalla vallitsee normaali kilpailutilanne, raha ratkaisee, mutta myös palvelun laadulla on iso painoarvo työnantajien vaakakupissa.

– Öljykuljetuksia suorittavan yrityksen selkärankana ovat ammattitaitoiset ja vastuunsa tuntevat työntekijät, muuten hommasta ei tule mitään!, toteaa Joroisten Vuoden yrittäjä Timo Malava.

 

 

Jäsenedut tästä