Etsi

Järjestö

Kokonaisuus palkittiin

Joroisten Yrittäjät ry on 18.11.2017 valinnut vuoden 2017 Joroisten Vuoden Yritykseksi Partasen Saha Ky:n Lahnalahdelta

Tämä perheyritys omaa pitkät perinteet, se lähentele kohta 40 toimintavuottaan. Nyt yritystä pyörittävät kolmannessa polvessa Partasen veljekset Ismo, Jari ja Matti.

Yritys nousi ja kehittyi aikoinaan maatalouden ohessa ja perustettaessa toimialana oli puutavaran myynti.

Tarvittavat investoinnit tehtiin perhetilan alueelle. Yrityksen toimintatapana oli alusta asti hoitaa koko toimitus alusta loppuun. Sahateollisuuden osalta
se tarkoitti, että ostettiin pystyssä olevaa puustoa, tehtiin metsurityöt ja kuljetus sekä sahattiin ja jatkokäsiteltiin tuote ostajalle sopivaksi.

Kuvassa palkinnon vastaanottaneet Ismo ja Jari Partanen

Myöhemmin toimiala laajeni turvetuotantoon, joka onkin tämän hetken päätuotantosuunta. Materiaali työstetään perheen omistamalta suoalueelta. Tuote myydään pääosin suurelle lämpölaitokselle. Jo tuotannon alkuaikoina haluttiin pysyä alkuperäisessä avaimet käteen ajattelussa ja niinpä turpeen toimittaminen säädetyssä ajassa lämpölaitokselle turvattiin perustamalla Kurkelan Kuljetus Oy- niminen yhtiö yhdessä saman toimialan HK Energia Oy:n kanssa. Yhtiö hankki asianmukaisen autokaluston ja näin kummankin yrityksen logistiikka turvattiin.

Partasen Saha Ky työllistää omistajiensa lisäksi sesonkiaikana kaksi ulkopuolista työntekijää ja Kurkelan Kuljetus Oy kuljetussesongin aikana 1-5 auton kuljettajaa.

Vuoden yritys palkinnon perusteina ovat
-pitkä-aikainen, suunnitelmallinen ja asiakaslähtöinen toiminta
-muuntautumiskykyisyys ja sopeutuminen vallitseviin markkinaolosuhteisiin
-yritystoiminnan mahdollistaminen maaseudulle
- kotimaisen polttoaineen tuotanto ja kansallisen omavaraisuuden vaihto-ehtojen hyödyntäminen

Partasen Saha Ky on perustettu vuonna 1981.
Onnittelemme lämpimästi voittajia!
 

 

Jäsenedut tästä