Etsi

Yrittäjien apuna alueella koronaepidemian aikana

Emergency banner

Asko on Vuoden Yrittäjä

Pitkä ja ansiokas taival yrittäjänä palkittiin!

Joroisten Yrittäjät ry valitsee jäsenyritystensä keskuudesta vuosittain Vuoden Yrittäjän tai Yrityksen. Yritysten kirjo on laaja ja monialainen, yritykset eivät ole mitenkään suoraan verrannollisia keskenään tai paremmuusjärjestykseen laitettavissa ja siksi valintaperusteet vuosittain hieman vaihtelevat. Lähtökohtana on aina palkita yrittäjätovereiden arvostama yrittäjä ja toimivaksi havaittu yritys.

Tänä vuonna lähdimme miettimään millainen on perusmielikuva yrittäjästä. Hän on mm. osaava, alansa ammattilainen, ahkera ja luotettava, fiksu, joustava, muuntautumiskykyinen ja rehellinen. Yrittäjän on sopeuduttava eteen aukeaviin tilanteisiin, omattava tarvittaessa lehmän hermot ja vihikoiran sinnikkyys.

Tällaisen yrittäjän halusimme tänä vuonna löytää ja näistä lähtökohdista päädyimme valitsemaan Vuoden Yrittäjäksi 2019 Asko Ambrusinin. Asko Ambrusin on alansa ehdoton osaaja ja kokenut ongelmanratkaisija. Vaatimattomasti alkanut yritys on kantanut sitkeydellä ja kovalla työllä läpi vuosikymmenten kasvaen vakavaraiseksi ja toimivaksi osakeyhtiöksi. Lujan työmoraalin omaava Asko on perinteinen suomalaista yhteiskuntaa ylläpitävä yrittäjätyyppi, joka ei tee itsestään suurta numeroa tai valittele turhista, mutta tekee aina enemmän kuin oman osansa hyvinvointimme eteen.

Erilaisiin maanrakennustöihin keskittynyt Asko Ambrusin on kokenut yrittäjä. 36 vuotta sitten vasta 22 vuotiaana nuorena miehenä kuvansilaisen maatilan poika otti rohkean askeleen ja lähti yrittäjyyden tielle ja sillä matkalla hän on edelleen.

Maanrakennus alana on vaativa, kilpailu on kovaa ja kalusto vaatii isojakin investointeja pitkälle tulevaisuuteen. Hyvällä suunnittelulla ja kovalla tekemisellä eteen tulleet karikot on ohitettu ja työtä on riittänyt.

Vuosien varrella työmaat ovat sijainneet Keski-Savon alueella noin 100 kilometrin säteellä kotitilalta ja itsensä lisäksi Asko on työllistänyt myös muita. Nykyisin hän pyörittää Varkauden Tehokaivu Oy:tä poikansa Johanin kanssa ja toimii yrityksen toimitusjohtajana.

Yrityksen vuoden 2017 liikevaihto oli 372 000 euroa.

Vuoden yritys palkinnon perusteina ovat

-Pitkäaikainen ansiokas toiminta yrittäjänä

-Muuntautumiskykyisyys ja sopeutuminen vallitseviin markkinaolosuhteisiin

-Työpaikkojen ja verotulojen luominen maaseutupitäjään

 

Jäsenedut tästä