Etsi

Tutustu ja hyödynnä

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Korona

Korona ohjeita ja tilannetiedutuksia

Suomessa ja maailmalla jylläävä Korona-virus on asettanut myös yritysrintaman aivan uuteen tilanteeseen. Nyt on keksittävä keinoja pysyä terveenä, pitää henkilökunta terveenä ja selviytyä tilanteen aiheuttamista taloudellisista ja tuotannollisista haasteista.

Toimintaohjeita mm. seuraavista linkeistä

Tilannetta kannattaa seurata mm. yrittäjien nettisivulla: Suomen Yrittäjät- Kaikki koronasta

Joroisten Yrittäjien Facesivulle kokoamme kaikkia yrittäjyyteen liittyviä artikkeleita, se kannattaa laittaa seurantaan viimeistään nyt: Facebook -Joroisten Yrittäjät ry

Suomen Yrittäjien uusi Koronaan liittyvä somekanava on kohdennettu pienille ja keskisuurille yrityksille ja se neuvoo ja tarjoaa vertaistukea suoraan ja erittäin käytännönläheisesti: Facebook -#ostapieneltä

Näistä linkeistä löydät kysytyimmät asiat, webinaarit ja paljon muuta. Lomautus ja irtisanomisasioissa sekä mm. sopimuskysymyksissä käänny aina ensin neuvontapalvelun puoleen, jotta vältyt virheiltä. Tulkintoja liikkuu monenlaisia ja siksi asiat on syytä varmistaa, jos hiukankin epäilyttää.

Maan hallitukselta on saatu ohje peruuttaa kaikki isot yleisötapahtumat Korona-tilanteen hallitsemiseksi. Tästä syystä Joroisten Yrittäjät ry:n ns. Mitalijuhlan päivä- ja iltatapahtuma 18.4.2020 peruttiin ja siirretään myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Kevätkokous Etelä-Savon Yrittäjien ohjeistuksen mukaan kevätkokous on tarkoitus pitää 18.4, mutta siihen ei liitetä mitään ohjelmaa ja kutsu on vain jäsenistölle.(Seuraamme tilannetta ja siirretään, jos on sille tarve.)

Kevätkokouksessa esillä on kaksi poikkeuksellista asiaa, sääntö- ja maakuntamuutos. Sääntömuutosasia liittyy Suomen Yrittäjien uusiin malleihin, joilla on päivitetty yhdistyksen toimintaa nykyaikaisemmaksi. Joroisten Yrittäjät ry: hallitus esittää kevätkokoukselle ns. yhden kokouksen mallia, jossa viralliset järjestön toimintaan liittyvät asiat tultaisiin jatkossa käsittelemään syksyllä yhdellä kertaa.

Maakuntamuutoksen toimintamallit ovat vielä tarkastelun alla, mutta tässä vaiheessa haluamme Kevätkokoukselta kannan asiaa, jotta se tarvittaessa on olemassa. Teknisesti toiminta ei muutu, aluejärjestöksemme vain vaihtuisi Savon Yrittäjät nykyisen Etelä-Savon Yrittäjien tilalle.

Elämme nyt kaikin puolin poikkeuksellisia ja haastavia aikoja, jotka hankaloittavat jokaisen arkea. Elämä jatkuu silti ja yritysten jatkuvuudesta on pidettävä kiinni viimeiseen asti. Muistakaa, että kaikissa kysymyksissä voitte kääntyä yrittäjäjärjestön puoleen. Pääkallopaikalla käy hurja kuhina kun edustajamme etsivät yrittäjille parhaita ratkaisumalleja, jotta pahimmilta skenaarioilta vältyttäisiin.

Ennen kaikkea pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne!

Joroisten Yrittäjät ry puolesta pj Päivi Anias

 

Jäsenedut tästä