Etsi

Yrittäjien apuna alueella koronaepidemian aikana

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Järjestö

Joroinen kolmas Etelä-Savon kuntabarometrissä

Puumala ja Sulkava voitoisina kuntabarometrissa, Joroinen hyvä kolmonen.

Joroislaisten yrittäjien aktiivisuus ja tyytyväisyys kunnan toimintaa yritysasioissa on selkeästi nousussa kahden vuoden takaiseen tutkimukseen. Tämä tulee esiin Suomen Yrittäjien teettämässä valtakunnallisessa Yrittäjien kuntabarometrissä, jossa joroislaisten vastaajien määrä liki tuplaantui. Barometri kuvaa yrittäjien mielipidettä kunnan elinkeinopolitiikasta. 

Etelä-Savossa Puumala ja Sulkava ovat selkeässä johdossa, mutta  Joroinen on kirinyt hyvin kolmanneksi. Joroisten tulokset olivat kauttaaltaan yli maan keskiarvon.

Yrittäjät ovat pääosin tyytyväisiä kunnan toimintaan, mutta selkeitä solmukohtiakin on, ja hyvien aikeitten vieminen käytäntöön jää joskus vajaaksi. Esimerkiksi kysymykseen "kunnassa otetaan yritykset huomioon jo päätösten valmisteluvaiheessa vastaajista" 23 oli sitä mieltä että kyllä, erittäin hyvin, mutta saman kohdan kysymyksessä "kunnan päätöksenteko on yritysten kannalta tehokasta" enää 10 % oli yhtä tyytyväisiä.

Aina on toki parannnettavaa, mutta Joroisten suunta on nyt oikea ja sitä on edelleen vahvistettava avoimella vuoropuhelulla eri toimijoiden kanssa. 

Oheisesta liitteestä voit tutustua tarkemmin tutkimusaineistoon.

PDF iconkuntabarometri2020_etelasavo_joroinen.pdf

 

 

Jäsenedut tästä