Mikkelin yhteistyökumppanit
6.9.2017 klo 16:01
Uutinen

Vuoden yksinpuurtaja on Sakari Leppälä

Mikkelin Yrittäjät ry on palkinnut Kylmähuolto Leppälä Ky:n yrittäjän Sakari Leppälän vuoden 2017 Yksinpuurtaja-palkinnolla. Palkinnolla halutaan muistaa yritystään yksin pyörittäviä yrittäjiä ja samalla myös muistuttaa yksinyrittävien tärkeydestä. Suomen Yrittäjien jäsenyrityksistä puolet on yhden hengen mikroyrityksiä. Palkintoa on jaettu vuosittain vuodesta 2009 lukien.

Vuoden Yksinpuurtaja julkistettiin ja palkittiin Elinvoimaa -seminaarissa 5.9. Klo 18

Kylmähuolto Leppälä Ky on 1986 rekisteröity ja Sakarin ”isäukko” Matti on yrityksen aikoinaan perustanut. Sakari Leppälä on nyt 16 vuotta ollut yksinään yrityksessä, yrittäjänä vuodesta 1988. On jossain vaiheessa haettu lisää henkilökuntaa, muttei pätevää ole löytynyt joten yksinään on tehty ja sillä tiellä jatketaan.

Kylmähuolto Leppälä tekee enimmäkseen kauppaa yrityksiltä yrityksille. He toimittavat asiakkaiden tarpeisiin kylmälaitteita ja niiden jälkimarkkinointipalveluja. Asiakkuudet ovat pääasiassa Etelä-Savossa sekä lähikunnissa kuten Savonlinnassa ja Varkaudessa, satunnaisesti Keski-Suomesta. Markkinointia ei ole tarvinnut juuri tehdä, vaan asiakkaat ovat löytäneet muutoin. Alalla ei ole kovin paljon toimijoita, ainoastaan viitisen vastaavaa toimijaa löytyy seudulta.

Tunnustuksen saaminen tuntuu hyvältä, sanoo Sakari, hienoa, että joku muukin huomaa, että on tehty hyvää työtä. Yrittäjä joutuu monesti moneen venymään, mutta silti Sakari sanoo, ettei hän kyllä osaisi olla vieraan palveluksessa. Yrittäjyydessä on ollut parasta se, että sinulla on vapaus omasta tekemisestä, vaikka se tapahtuukin asiakkaan ehdoin.

Yrittäjä tarvitsee myös vapaa-aikaa ja silloin liikutaan vaimon kanssa, mm. lenkkeillään ja se aikoinaan ratkaisi jopa talon paikan; lenkkimaastot ovat lähellä. Omaksi intohimokseen Sakari kertoo triathlonin.

Mikkelin Yrittäjät ry korostaa valintakriteereissään että palkittava on toiminut päätoimisesti vähintään kolme vuotta, jonka kriteerin Sakari kyllä täyttää moninkertaisesti. Hän erottuu joukosta positiivisesti asiakaspalvelullaan.

Lisätiedot:

Sakari Leppälä
Kylmähuolto Leppälä Ky
P. 0400 657 855

Jarmo Kemppainen
Puheenjohtaja
Mikkelin Yrittäjät
p. 0500 651070