Mikkelin yhteistyökumppanit
12.10.2018 klo 21:34
Uutinen

Vuoden Yritys 2018 on E. Valjakka Oy

Mikkelin Yrittäjät on palkinnut Vuoden yrityksen vuodesta 1985 lähtien. Tämän vuoden palkinto luovutettiin perjantaina 12.10. pidetyssä Mikkelin Yrittäjien 40-vuotis juhlien yhteydessä Mikaelissa.

Mikkelin Yrittäjät palkitsee perinteisesti vuosittain Mikkelin Vuoden yritys -palkinnolla ansioituneen mikkeliläisen yrityksen. Vuoden 2018 Mikkelin Vuoden yritykseksi on valittu E. Valjakka Oy.

Mikkelin Yrittäjien hallitus nostaa palkintoperusteluissa esiin sen, että palkittava yritys on aikoinaan tarttunut tilaisuuteen, kun uusi ala avautui kilpailulle. Yrityksellä on ollut rohkeutta laajentaa sekä tehdä investointeja ja samaan aikaan on tehty hyvää tulosta. Yrityksessä on myös tehty onnistunut sukupolvenvaihdos kymmenen vuotta sitten. Yrityksellä on suunnitelmat tulevaisuuteen ja uusia aluevaltauksia on tehty.

Kiitos kuuluu henkilökunnalle

E.Valjakka Oy:n yrittäjä Esa Valjakka sanoo, että palkinnon saaminen on erittäin mieltä lämmittävä asia. Se kertoo tavallaan myös sen, että jotain on tehty oikein. Mieltä lämmittää etenkin, kun palkinto on yrittäjäkollegoiden myöntämä. Esa ei kuitenkaan ota kunniaa itselleen, vaan sanoo, että iso käsi kuuluu henkilökunnalle, ilman toimivaa henkilökuntaa ei yritys voi toimia. Luottopelaajien avulla pystytään tekemään tulosta ja varmistamaan asiakkaiden saama palvelu. Osaavasta ja sitoutuneesta porukasta Esa on kiitollinen ja näkee, että tämä on hänelle ja yritykselle etuoikeus. Suuren kiitoksen Esa antaa myös isälleen Erkille, jonka kanssa strategiaa on vuosien aikana pohdittu ja vedetty suuntaviivoja tekemiselle. Tulevaisuuteen Esa katselee avoimin mielin ja sanoo, että täysillä painetaan edelleen eteenpäin, pyritään olemaan ketteriä ja joustavia. Suunnitelmissa on kehittää katsastuspuolelle lisäpalveluita.

Juhlavuotena juhlitaan 20 vuotta sekä 10 vuotta

E. Valjakka Oy on perustettu 1998 ja vuonna 2008 on tehty sukupolvenvaihdos. Yritys on ollut perheyritys alusta alkaen. Mukana ovat olleet vanhemmat, Erkki ja Irma Valjakka sekä katsastuspuolen yrityksessä ovat nykyään myös perheen tyttäret Ulla-Maija Valjakka-Lavikainen ja Leena Ylinen. Henkilökuntaa on noin 50 ja kiinteitä katsastustoimipaikkoja on seitsemän; Mikkelissä, Pieksämäellä ja Varkaudessa on yhdet toimipisteet, Savonlinnassa ja Kuopiossa on kaksi. Kiinteiden paikkojen lisäksi on saman verran ns. matkapaikkoja, joissa käydään katsomassa autoja.

Viime vuosina toimintaa on laajennettu myös autojen vuokrauspuolelle. Scandia Rentin franchising toiminnassa yritys on mukana neljällä paikkakunnalla; Mikkeli, Varkaus, Iisalmi ja Kuopio.