Yrittajat.fi |

Etsi

Yrittäjäsanomien uutisia

Suomen Yrittäjien tiedotteita

  • ​Kokoomuksen eduskuntaryhmä esitti 14.7., että laista poistetaan säädös sunnuntaityön kaksinkertaisesta korvauksesta ja että korvaus sovittaisiin jatkossa työehtosopimuksissa tai työpaikoilla. - Ehdotus on tervetullut. Se on syytä toteuttaa mahdollisimman pian, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoi Kuivaniemen pitäjämarkkinoilla lauantaina.
  • Työehtosopimusten yleissitovuus on rajattava koskemaan ainoastaan vähimmäispalkkoja. Toinen vaihtoehto on luopua yleissitovuudesta kokonaan ja säätää palkan vähimmäistasosta lailla. Muutos kannattaa tehdä, jotta työttömille saadaan töitä, linjaa Suomen Yrittäjät.
  • Epäonnistunut rekrytointi voi kaataa pienen yrityksen, ja siksi rekrytointi jätetään usein kokonaan tekemättä. Pienyritysten työllistämistä voisi lisätä lieventämällä henkilöön liittyviä irtisanomisperusteita. — Työsopimuslakia pitäisi siksi muuttaa niin, että alle 30 hengen yrityksessä työsuhteen päättämiseen riittäisi asiallinen syy tai hyväksyttävä peruste, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen esittää.

Tapahtumaluettelo