Etusivu > Foretagens Abc > Utbildning

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Företagande lönar sig alltid –stordiaserie

En företagarmässig inställning behövs i hela livet; studier, hobbyn och arbetslivet – både som företagare och som anställd. Skolan har en viktig roll i de ungas uppväxt till företagande. Detta fostringsarbete stöds av möten med företagare – besök i företag eller företagslektioner som hålls av företagare.

Företagarna i Finland har gjort Företagande lönar sig alltid –stordiaserien för företagare att användas vid företagarbesök. Stordiorna fungerar som tilläggsmaterial för företagarens egna företagshistoria. Diorna är även lämpade för lärarna som stöd under lektionerna.

Stordiaserien riktar sig i huvudsak till högstadiet inom grundskolan och gymnasiet, och är ett bra stöd för företagarlektioner, men kan även användas på andra nivåer. Stordiorna innehåller uppgifter om både inre företagande, företagsverksamhet samt lite statistik.

Diaserien består av tre filer, som ni fritt kan använda er av:

  • SYkoulukalvot.ppt –filen innehåller stordiorna som PowerPoint-presentation
  • SYkoulukalvot.pdf –filen innehåller en utskriftsvänlig stordiaserie i pdf-format
  • yrittajalle.pdf –filen innehåller föreskrifter för bruket av stordiorna i pdf-format.

För att läsa pdf-filerna måste man ha tillgång till Acrobat Reader –programmet, som man kan ladda gratis från denna länk.

Stordiaserien med föreskrifterna kan också fås som färdiga utskrifter från Företagarna i Finland. På förfrågningar om stordiaserien svarar ombudsman Max Lindholm, tel. (09) 2292 2853, . Företagarna i Finland önskar dig en trevlig företagarlektion!

Länkarna på finska

Koulukalvot (pdf)
Koulukalvot (ppt)
Yrittäjälle (pdf)