Etusivu > Foretagens Abc > Utvecklande Av Verksamheten > Elektronisk Affarsverksamhet

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

E-handel

E-handelns konkurrensfördelar

I e-handeln kan kunden sköta sina ärenden direkt från sin egna dator, varifrån som helst och vid vilken tidpunkt som helst, som passar just en själv.

Genom e-handel är det möjligt att hålla framme ett betydligt större utbud är vad som ryms på hyllorna i en butik. Likaså kan man idka handel utan dyrt försäljningsutrymme. I e-handeln kan man även saluföra sådana produkter som produceras enligt order, t.ex. av utländska företag.

På e-handelns sidor kan man hålla framme mer information samt mer aktuell information än vad som är möjligt i tryckta kataloger. Man kan också bifoga specifika detaljer om produkten eller länkar till företagets motsvarande andra produkter. Också information om produkternas tillgänglighet kan visas.

Det är möjligt att man i e-handeln som tilläggservice bygger ett system som följer med produkten, varvid kunden kan följa med situationen för sin egen beställnings del. Utbudet i e-handeln eller kundbrev kan också skräddarsys enligt kundernas individuella behov och intressen.

Konsumentskydd i e-handeln 

I e-handeln kan kunderna ha andra saker i åtanke än i traditionell handel. Nedan finner du en lista på några av de vanligaste frågorna som kunderna har angående e-handel.

  • Är det tryggt att betala på nätet?
  • Kan jag returnera de produkter jag köpt i e-handeln och om, så hur?
  • Hur vet jag att min beställning har kommit fram i rätt form till e-handeln?
  • Hur gör handeln om den produkt jag beställde inte finns tillgänglig?
  • Hur kan jag ändra på min beställning/återta den?
  • Vilka personuppgifter lagras då jag beställer från e-handeln?
  • Vad händer med informationen/till vad används de efter att beställningen är gjord?

Det är skäl att vara medveten om dessa frågor om e-handel. Det är bra att ha en lista på kundens och försäljarens rättigheter och skyldigheter i e-handeln för att förhindra otrevliga bråk i efterhand.

Mer information om e-handel finner du på www.tieke.fi/pa_svenska/

Konsumentombudsmannens byrå har även mer information om e-handel http://www.kuluttajavirasto.fi/sv-FI/