Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Hämeen liitto

Koulutus
Kanta-Häme ja Kymenlaakso ovat ainoat mustat aukot Manner-Suomen yliopistokentässä. Viime vuonna käynnistynyt prosessi voi muuttaa tilanteen.
Kansainvälistyminen
Kanta-Häme on vahvasti kotimarkkinavetoinen aluetalous. Maakuntien välisessä vertailussa Häme löytyy läheltä listojen peräpäätä. Petrausta on tosin tapahtunut päättyvällä vuosikymmenellä. Muutosvauhti ei silti tyydytä alueen kehittämisyhtiöitä.
Puheenaihe
Marraskuinen aamupäivä toi tavoitetta hiilineutraalista Suomesta lähemmäksi. Hämäläinen ilmastoseminaari kokosi aiheen äärelle 14.11. niin tutkijoita, johtavia viranhaltijoita kuin elinkeinoelämän edustajia. Keskustelua sävytti ratkaisujen hakeminen ja mahdollisuuksien korostaminen.
Koulutus
Kanta-Hämeen kunnat, Hämeen liitto ja HAMK Oy tekevät aiesopimuksen Hämeen kesäyliopistotoiminnasta ja sen jatkumisesta HAMKin toimesta perustettavassa tytäryhtiössä.
Raha
Vuoden 2018 alueelliset innovaatiot ja kokeilut AIKO-rahoitushaku on päättynyt. Hakemuksia tuli yhteensä yksitoista, joista seitsemälle Hämeen maakuntahallitus päätti myöntää rahoitusta. Kyseessä oli viimeinen AIKO-rahoitushaku, eli jaossa oli loput jäljellä olevista määrärahoista.
Hämeen liitto hakee sote-koordinaattoria Kanta-Hämeen maakunta- ja sote-uudistusta valmistelevaan Oma Hämeeseen.
Yrittäjyys
Kriisiviestinnän kouluttaja, tietokirjailija, yrittäjä ja keskiaikaharrastaja, ikuinen partiolainen Katleena Kortesuo on valittu vuoden hämäläiseksi.