Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Janakkala

Korona
Yksinyrittäjille suunnattu tuki odottaa asian mahdollistavaa asetusta. Se on käsittelyssä todennäköisesti huomenna ja se saataneen voimaan loppuviikosta. Hämäläiset kunnat saavat ohjeet tuen jakamisesta tänään tiistaina.
Yrittäjyys
Janakkalan Yrittäjät ovat kisaamassa vuoden tekijäpalkinnosta kovassa seurassa. Neljä muuta finalistia ovat Helsingin, Hangon, Alavieskan ja Ulvilan Yrittäjät. Janakkalan lentoa on vauhdittanut vahva yhteisöllisyys.
Kunta
Paikallisen yrityksen tarjous hylättiin jätteenkuljetuksen kilpailutuksessa Janakkalassa Yrittäjien mielestä epäasiallisin perustein. Tekninen lautakunta valitsi 15.10.2019 pidetyssä kokouksessa espanjalaisomisteisen Urbaser Oy:n, vaikka sen tarjous oli arvioiden mukaan useita kymmeniä tuhansia euroja kalliimpi.
Kunta
Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen on jättänyt eronpyynnön kunnanjohtajan virasta. Kunnanhallitus on maanantain kokouksessaan myöntänyt eron ja päättänyt samalla johtajasopimuksen mukaisen, 12 kuukauden palkkaa vastaavan erokorvauksen maksamisesta
Yrittäjyys
Vuoden viisi ensimmäistä kuukautta poiki 368 uutta yritystä Kanta-Hämeeseen. Lopettaneita puulaakeja oli samaan aikaan 225, joten maakunnan yritysmäärä kasvoi 143. Suhteellisesti eniten uutta yrityskantaa kasvattivat Loppi ja Janakkala.
Yrittäjyys
Erja Niemelä ryhtyi yrittäjäksi, kun halusi tehdä omannäköistään toimintaa ja ulos sisätiloista. Edelleenkin hän tekee keikkatyöläisenä sairaanhoitajan hommia, mutta yritystoiminnan kehittäminen on pääjuttu.