Etusivu > Asiasanat

Etsi

Kanta-Häme

Yrittäjyys
Yritysten perustamistahti on pysynyt hyvänä Kanta-Hämeessä. Ensimmäisen vuosipuolikkaan aikana maakuntaan kätilöitiin yhteensä 434 uutta yritystä. Kaikkiaan viisi kantahämäläistä kuntaa lisäsi yritysmääräänsä alkuvuonna.
Omistajanvaihdokset
Kevään 2019 Pk-yritysbarometrin mukaan Kanta-Hämeen pk-yrityksistä puolet suunnittelee toteuttavansa omistajanvaihdoksen tulevaisuudessa. Yksi kolmesta omistajanvaihdoksesta on suunniteltu toteutuvan jo seuraavan 5 vuoden aikana.
Yksi selkeä viesti Pk-yritysbarometrin tuloksista on luettavissa: Kasvu Suomessa vaatii rahoitusta investointeihin ja helpotusta hakumenettelyihin. Hämeen Yrittäjät tähdentää, että Kanta-Hämeessä yksi keino kanavoida rahoitusta investointeihin on Häme-ohjelma 2018+ ja erityisesti sen toimeenpanosuunnitelma.
Maakuntahallitus käsitteli kokouksessaan 27. elokuuta maakuntakaavan valmistelutilannetta ja viranomaisten siitä antamat lausunnot. Kaavaan tehdään lausuntojen edellyttämät tarkistukset, jonka jälkeen kaava asetetaan kuukaudeksi yleisölle nähtäväksi ja kommentoitavaksi.